Alternatieve programmering Festival Oude Muziek

Alternatieve programmering Festival Oude Muziek

  Zonder foto

Utrecht - Nadat het Festival Oude Muziek Utrecht in april de reguliere festivaleditie moest annuleren, komt de organisatie nu met een omvangrijke alternatieve programmering. 

Van 28 augustus tot en met 2 september wordt een reeks van 160 intieme kamermuziekconcerten opgezet, met op het podium Nederlandse musici. Hiermee steunt het festival de Nederlandse muzieksector, die buitengewoon hard getroffen is door de pandemie.

Veel musici zagen door de coronacrisis in een klap al hun opdrachten verdwijnen, en daarmee hun bron van inkomsten. Door het opzetten van een aanzienlijk volume aan kamermuziekconcerten creëert het festival werkgelegenheid. Deze concerten klinken niet alleen in Utrecht, maar ook in tien andere Nederlandse steden, waaronder in Amsterdam, Delft, Groningen, Haarlem, ’s-Hertogenbosch, Maastricht en Zwolle.

Het volledige programma, dat ook een omvangrijk online luik met livestreams bevat, wordt op 6 augustus gepubliceerd op oudemuziek.nl. De kaartverkoop voor de serie kamermuziekconcerten start op 7 augustus voor Vrienden, op 14 augustus start de algemene kaartverkoop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden