Koudweerregeling voor dak- en thuislozen

  Zonder foto

Utrecht - De gemeente Utrecht is afgelopen zaterdag gestart met de koudweerregeling voor daklozen. Dit betekent dat als de gevoelstemperatuur ‘s nachts onder de 0 graden daalt, daklozen gratis terecht kunnen voor een slaapplaats in de opvang. De regeling duurt tot dinsdagochtend 1 december. De koudweerregeling wordt ook van kracht in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

De weersvoorspellingen laten zien dat zaterdag de gevoelstemperatuur onder de 0 graden daalt, en deze maandag weer stijgt. Utrecht en de andere 3 grote steden hebben echter afgesproken dat ze de KWR voor minimaal 3 nachten afkondigen. Daarom eindigt deze eerste periode van de KWR op dinsdagochtend 1 december.

De gemeente Utrecht zet zich er voor in dat niemand bij koud weer buiten hoeft te slapen. Mensen kunnen zich aanmelden voor de regeling tussen 18:45 tot 21:00 uur op verschillende opvanglocaties in Utrecht. In de opvanglocaties gelden de landelijke richtlijnen voor de coronamaatregelen. Mensen die dakloos zijn en recht hebben op opvang kunnen ‘s nachts terecht in de nachtopvang van de Tussenvoorziening. 

Mensen die normaliter geen recht hebben op opvang in Utrecht kunnen tijdens de koudweerregeling naar de Stadsbrug op Koningin Wilhelminalaan 6 en i.v.m. de 1,5 meter maatregel is er dit jaar een extra locatie aan de Maliebaan 59-61. Overdag kunnen mensen naar Herstart van het Leger des Heils. Meer informatie: www.utrecht.nl/zorg-en-onderwijs/hulp-en-ondersteuning-wmo/hulp-bij/hulp-bij-dakloos-zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden