27 kandidaten voor vacature burgemeester Utrecht

  Zonder foto

Utrecht - Op de burgemeestersvacature in de gemeente Utrecht hebben 27 kandidaten gereageerd. Onder de sollicitanten bevinden zich 11 vrouwen en 16 mannen. Onder de sollicitanten bevinden zich 20 kandidaten met dagelijks bestuurservaring in het openbaar bestuur.

Het aantal reflectanten naar politieke kleur: VVD (6), D66 (6), PvdA (5), CDA (4). Daarnaast zijn vier kandidaten geen lid van een politieke partij en van twee kandidaten is dat onbekend. De komende periode spreekt de commissaris van de Koning met een aantal kandidaten en maakt hij een selectie. Die selectie bespreekt hij met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Utrecht. De vertrouwenscommissie voert daarna gesprekken met kandidaten.

Vervolgens stelt de gemeenteraad een aanbeveling vast met daarop twee namen en stuurt die naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De naam van de hoogstgeplaatste kandidaat is openbaar. Tegelijkertijd zendt de commissaris een rapportage aan de minister met daarin zijn oordeel over de procedure en over de kwaliteit van de kandidaten.
De benoeming van de nieuwe burgemeester kan naar verwachting uiterlijk medio januari 2021 plaatsvinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden