‘Fietsnietjes’ Voorstraat niet geschikt

  Zonder foto

Utrecht - “Is een fietsnietje nog een fietsnietje als je niet je fiets aan het nietje kan nieten?”, zo vroegen 7 raadsfracties zich af naar aanleiding van het nieuwe type fietsklem, bekend onder de naam ‘fietsnietje’, dat onlangs op de Voorstraat is geplaatst, een bijzonder ontwerp waarin de Domtoren is verwerkt. 

Door Paul Hustinx

Hierbij doet zich alleen het probleem voor dat hier geen extra fietsketting doorheen te halen is om de fiets aan de klem vast te zetten. Niet alleen onwenselijk vanuit diefstaloogpunt, vonden de partijen, maar ook in strijd met een eerdere gemeentelijke oproep fietsen zoveel mogelijk vast te ketenen. 

Heeft het ontwerp hier geen voorrang gekregen op de functionaliteit? Een eerder antwoord dat de plekken vooral bedoeld zijn voor kort parkeren vinden de partijen onbevredigend, aangezien fietsen ook binnen een korte tijd gestolen kunnen worden. Wethouder Van Hooijdonk beaamde direct dat deze nietjes ‘niet prettig zijn’ en heeft opdracht gegeven ze zo aan te passen dat er wel kettingen doorheen kunnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden