Utrechtse Smood Juicebar moet naam wijzigen

  Zakelijk

De Utrechtse Juicebar Smood, die nu bijna 3 jaar gevestigd zit op de Vismarkt in de binnenstad, wordt gezien als bedreiging door een soortgelijk bedrijf in de U.S.A.

UTRECHT - De naam 'Smood' is bedacht door eigenaresse Marleen Vriesenga tijdens haar verblijf op Curaçao in 2015. Een tropische Juicebar met verse smoothies en juices openen in Nederland, dat was het idee wat Marleen meenam naar Nederland! Gestart in 2016 op Vismarkt 16 in Utrecht en nog steeds een groot succes. Vele klanten weten inmiddels de weg naar deze Juicebar. Ook in de U.S.A. kregen ze hier lucht van.

"In augustus 2018 ontving ik een aangetekende brief van een groot advocatenkantoor uit Amerika, ze schreven dat ik per direct moest stoppen met het gebruik van de bedrijfsnaam 'Smood'. Dan schrik je wel even. Toen ik mijn bedrijf startte is er rond dezelfde periode in de U.S.A. een bedrijf gestart met een soortgelijke naam, ik wist daar het bestaan niet van. Ik heb direct een advocaat ingeschakeld die dit samen met mij heeft aangevochten. Na een half jaar procederen tegen een grote keten zit er maar één ding op voor mij… de naam van mijn Juicebar veranderen. Ondanks dat Amerika wel erg ver van de Vismarkt verwijderd is, wordt mijn Juicebar van nog geen 45m2 gezien als een te grote 'bedreiging'. "

"Vanaf 1 April 2019 ga ik verder onder een nieuwe naam! Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van de naam Smood! Het voelt heel raar, alsof je je kind opeens een andere naam moet geven…
Er is al een nieuwe naam op het oog maar degene die ook een te gekke naam weet voor de Juicebar mag deze kenbaar maken via info@smoodjuicebar.nl "

Meer berichten