Het nieuwste filiaal van Decathlon, de grootste sportretailer ter wereld, opent eind 2018 zijn deuren in The Wall Utrecht. Foto: The Wall
Het nieuwste filiaal van Decathlon, de grootste sportretailer ter wereld, opent eind 2018 zijn deuren in The Wall Utrecht. Foto: The Wall (Foto: The Wall)

Decathlon naar The Wall Utrecht

  Zakelijk

Het nieuwste filiaal van Decathlon, de grootste sportretailer ter wereld, opent eind 2018 zijn deuren in The Wall Utrecht. De vijftiende Nederlandse winkel van de van oorsprong Franse sportketen zal 4600 vierkante meter innemen van het rode koop- en belevingscentrum langs de snelweg A2.

UTRECHT - Decathlon wil, ook met de organisatie van sportevenementen, de sportparticipatie nog verder vergroten. Niet alleen onder de inwoners van de gemeente Utrecht, maar ook onder de 200.000 automobilisten die dagelijks over de A2 rijden. Nick van de Sanden van Decathlon is verheugd over de samenwerking: "Onze missie is sport toegankelijk maken voor zo veel mogelijk mensen. De uitstekende bereikbaarheid en ruime parkeergelegenheid waren voor ons redenen om ons in The Wall te vestigen." Naast het aanbieden van een laagdrempelig en breed assortiment sportartikelen, zal de sportretailer samenwerkingsverbanden aangaan met lokale sportverenigingen en onderwijsinstellingen en worden diverse (sport)evenementen georganiseerd. Ook Barbara Ploeger van Propertize, eigenaar van The Wall, is blij met de komst van Decathlon. "Deze sportretailer zet zich in om sport toegankelijk te maken. Die missie sluit aan bij het concept The Wall Moves." The Wall Utrecht werd gebouwd tussen 2008 en 2010 en is met een lengte van ruim 800 meter een van de meest markante gebouwen van Nederland.

Meer berichten