Logo stadsbladutrecht.nl


Het festival Dichterbij vindt plaats rondom de Veilinghaven waar een speciaal festivalterrein ingericht wordt rondom de haven met diverse podia, horecapunten en veel verrassende plekken.
Het festival Dichterbij vindt plaats rondom de Veilinghaven waar een speciaal festivalterrein ingericht wordt rondom de haven met diverse podia, horecapunten en veel verrassende plekken. (Foto: Festival Dichterbij)

Maak mee: Festival Dichterbij in Dichterswijk

  Toerisme

Muziek, (straat) kunst, poëzie en foodtrucks. Dát is het nieuwste Utrechtse festival Dichterbij. De Utrechtse wijk Dichterswijk presenteert op zondag 3 juni de eerste editie van z'n eigen gratis toegankelijke festival aan de Veilinghaven.

UTRECHT - Festival Dichterbij is ontstaan in de wijk. Initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Activiteiten Dichterswijk Maurice Bongers: "De Dichterswijk is een enorm levendige wijk waar ontzettend veel gebeurt, ook op het vlak van bewonersinitiatieven. Het was een logische stap: creëer een plek of moment waar alles samenkomt, een spannende mix van professionele podiumartiesten en lokale initiatieven. En dat resulteert op 3 juni in een nieuwe traditie op de Utrechtse festivalkalender: Festival Dichterbij".
Het festival vindt plaats rondom de Veilinghaven waar een speciaal festivalterrein ingericht wordt rondom de haven met diverse podia, horecapunten en veel verrassende plekken. "Festival Dichterbij is een wandeling om de haven waar je als bezoeker op onverwachte momenten verrast gaat worden door bijzondere straatkunst, een gedicht, een overdonderende dansshow of intieme singer-songwriter. Het hoofdpodium in de Veilinghaven biedt ruimte aan grotere optredens" Het festival mikt op een breed publiek uit heel Utrecht en daarbuiten.
Loog Landaal, manager van Wijkbureau Zuid-West is blij met de komst van Festival Dichterbij: "Een festival met een goed programma biedt ontplooiing, verstrooiing en ontmoeting, wat weer voor sociale cohesie zorgt. De Dichterswijk is een broedplaats voor sociale innovatie en de gemeente maakt graag ruimte voor veelbelovende bewonersinitiatieven."
De hoofdprogrammering van Festival Dichterbij wordt binnenkort bekend gemaakt. Het festival is op zondag 3 juni van 14.00 tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.festivaldichterbij.nl

Meer berichten

Shopbox