Logo stadsbladutrecht.nl


 667 muzikanten geven gratis concerten op zaterdag 2 en zondag 3 juni tijdens de Culturele Zondagen Utrecht. Foto Winfried Leeman
 667 muzikanten geven gratis concerten op zaterdag 2 en zondag 3 juni tijdens de Culturele Zondagen Utrecht. Foto Winfried Leeman (Foto: Winfried Leeman)

Utrecht Blaast Buiten!

  Toerisme

Na succesvolle buiten optredens van blaasmuziekorkesten afgelopen twee zomers in Utrecht komt ZIMIHC met een nieuw festival: Utrecht Blaast Buiten! Op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni spelen uiteenlopende blaasmuziekorkesten op Stadhuisbrug, Domplein, Castellum Hoge Woerd en Hamburgerplein.

UTRECHT - Utrecht Blaast Buiten toont een dwarsdoorsnede van blaasmuziek die Utrecht rijk is. Van harmonie tot dweilorkest, van saxofoon ensemble tot fanfare. Naast orkesten uit Utrecht en regio zijn ook de Edinburgh University Wind Band en Uni Big Band uit Innsbruck te gast. ZIMIHC maakt van Utrecht Blaast Buiten een nieuw jaarlijks festival dat elk jaar in het eerste weekend van juni is.

Zaterdag 2 juni

Op zaterdag 2 juni is Utrecht Blaast Buiten met 467 muzikanten te vinden op de Stadhuisbrug, het Domplein en Castellum Hoge Woerd. Het programma in de binnenstad loopt van 11.30 tot 18.30 uur.

Zondag 3 juni

Op zondag 3 juni sluit Utrecht Blaast Buiten zich met ruim 200 muzikanten aan bij de Culturele Zondag Utrecht Centraal. Op het Hamburgerplein is een doorlopend programma van orkesten tussen 11.30 tot 16.45 uur. In het repertoire speelt filmmuziek de hoofdrol. Daarnaast treden het Zuilens Fanfare Corps en het NS Harmonie orkest op de Stadhuisbrug. Utrecht Blaast Buiten is onderdeel van het programma Utrecht Blaast. Dit programma van ZIMIHC ondersteunt en promoot de blaasmuziek in Utrecht.

www.utrechtblaast.nl

Meer berichten

Shopbox