Wethouder Everhardt geeft startschot Utrechtse Waterlinie Wandeltocht

  Sport

Op zaterdag 19 oktober geeft wethouder Victor Everhardt het startschot voor de allereerste editie van de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht.

UTRECHT - Het Jaarbeursplein wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplaats. Daar is niet alleen de start en finish van de drie langere routes, maar er is bijvoorbeeld ook muziek en (bok)bier van verschillende lokale brouwers. Iedereen is welkom, of je nu meeloopt, uitzwaait of binnenhaalt of gewoon nieuwsgierig bent.

Wandeltocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Vanaf het Jaarbeursplein lopen de deelnemers de routes van 37,5 kilometer, 25 kilometer of 20 kilometer. Na de start wandelen de deelnemers langs verschillende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die op de lijst staat om officieel Unesco Werelderfgoed te worden.

Verlichting en entertainment

Onderweg worden de wandelaars getrakteerd op mooi uitgelichte forten, bijzondere optredens, vuurspuwers en lichtprojecties. Ook is aan de deelnemers gevraagd om met lichtjes te komen. Dit alles geeft een bijzonder spektakel, omdat de wandelaars doorwandelen als de zon ondergaat.

Tijden en plaatsen

Op het Jaarbeursplein is de planning als volgt:

 

Start

Uiterlijke finishtijd

Stellingroute/ 37,5 km

13.00

23.00

Noordelijke route (dag)/ 20 km

13.00

20.00

Zuidelijke route/25 km

16:30

23.00


De hele dag is er op het Jaarbeursplein feest, met muziek en lokale (bok)biertjes. Op dezelfde dag zijn er ook nog twee routes die starten bij de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. De Bunkerroute (17,5 km) en de DiaBeatit route (12,5 km) starten en finishen bij het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk in de Botanische Tuinen.

 

Start

Uiterlijke finishtijd

DiaBeatit-route / 12,5 km

18.00

23.00

Bunkerroute / 17,5 km

18.00

23.00

Iedereen is welkom!

Iedereen is welkom bij de start en finish van de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Meelopen? Dat kan. Tot en met 17 oktober kunnen wandelaars zich nog inschrijven via www.waterliniewandeltocht.nl. Op de dag zelf zijn er ook nog enkele startbewijzen. De prijzen voor deze daginschrijving liggen iets hoger dan bij online inschrijving.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden