Dames 1 Kampong Hockey pakt eerste winst

  Sport

UTRECHT - De vrouwen van Kampong hebben het afgelopen weekend goede zaken gedaan.

Dames 1 boekte winst op de Klapperboom. Met 5-1 werd HGC verslagen dus is er weer wat te vieren. Lisa Gerritsen kwam met het openingsdoelpunt en daarna wisten Margot Zuidhof, Pam Imhof, weer Lisa Gerritsen en Chiara Tiddi het doelsaldo op 5 te krijgen. Die drie punten voelen goed en verdiend. Vrijdag in Bloemendaal was de eindstand helaas niet in het voordeel van onze dames. Na twee snelle doelpunten van Lisa Gerritsen en Renée van Laarhoven, leek de wedstijd de goede kant op te gaan, maar helaas was Bloemendaal toch te sterk met 3-2. De dames staan nu op de 8e positie (van de 12).

Voor de Heren leek het in Amsterdam tegen Pinoké heel lang goed te gaan. Bjorn Kellerman en Terrance Pieters zetten de ploeg op een veilige 0-2 voorsprong, zo leek het. Maar in de laatste minuten van de wedstrijd keerde het tij. Het werd rap 2-2, waarna Martijn Havenga in de 66e minuut wel weer de voorsprong pakte, maar de gelijkmaker viel in de 67e minuut en dus namen de mannen maar 1 punt mee naar huis. Hiermee staat Kampong op plek drie, na Bloemendaal en Den Bosch.

Jasper Luijkx en Sander de Wijn vielen zondag geblesseerd uit. Deze week moet duidelijk worden of de blessures van deze mannen invloed gaan hebben op hun deelname aan de EHL wedstrijd van komend weekend. Vrijdag vertrekt Heren 1 naar Barcelona voor de Euro Hockey League (EHL) wedstrijd tegen Minsk.

De volgende wedstrijden zijn:

Heren:
EHL: Zaterdag 5 oktober: Kampong H1 - Minsk in Barcelona, Spanje
Hoofdklasse: Zondag 13 oktober: Kampong H1 - Tilburg

Dames:
Zondag 6 oktober: Pinoké - Kampong D1 --> Bekijk Samenvattingen en Interviews van Kampong Hockey

Meer berichten