Ilias Ennahachi (links) in actie in Bangkok waar hij voor ruim 40.000 toeschouwers de plaatselijke favoriet versloeg met een knock-out. Foto: One Championship; Tekst: Roberto Cancian
Ilias Ennahachi (links) in actie in Bangkok waar hij voor ruim 40.000 toeschouwers de plaatselijke favoriet versloeg met een knock-out. Foto: One Championship; Tekst: Roberto Cancian (Foto: One Championship)

Utrechter Ilias Ennahachi behaalt zevende wereldtitel in hol van de leeuw

  Sport

In augustus heeft Utrechter Ilias Ennahachi de wereldtitel veroverd bij het prestigieuze 'One Championship'.

UTRECHT - Onder het toeziend oog van 40.000 mensen in een uitverkochte 'Bangkok Impact Arena' versloeg de Utrechtse kickbokser de lokale held Petchdam met een knock-out in de derde ronde. Naast de mensen die in de Arena aanwezig waren, zagen nog eens 30 miljoen kijkers over de hele wereld via de livestream hoe Ilias Ennahachi het gevecht naar zich toe trok. "Ik ben ongelooflijk trots op deze prestatie. Super ook om in Bangkok de lokale held te verslaan."

De prestatie van Ilias Ennahachi is bijzonder voor iemand die nog aan het begin staat van zijn topsportcarrière. De 23-jarige Ennahachi, vechtend onder de Nederlands Marokkaanse vlag, won zodoende al zijn zevende wereldtitel bij verschillende grote kickboks organisaties (WFL, Blade, Enfusion en One Championship). "One Championship is de Champions League van het kickboksen. Om in Bangkok de lokale held te verslaan is echt heel bijzonder. Ik hoop dat ik hiermee een voorbeeld heb gesteld aan vele jongeren dat je met hard trainen heel veel kunt bereiken", geeft hij aan. Op 11-jarige leeftijd begon Ilias 'Tweety' Ennahachi met kickboksen. Dat hij talent had, dat was direct duidelijk. Na twee maanden trainen, vocht de in Hoograven opgegroeide Ennahachi al zijn eerste kickboks gevecht. "Ik heb altijd hard gewerkt in de ring om het hoogst haalbare in het kickboksen te bereiken." Inmiddels bezit hij zeven wereldtitels en een professioneel CV van 35 winstpartijen, waarvan 15 op knock-out. Slechts drie partijen gingen verloren. Een maand voor het gevecht vertrok Ilias Ennahachi naar Thailand. Daar trainde hij twee tot drie keer per dag. "De trainingen bestonden uit padsen (techniektraining), sparren, krachttraining en conditietrainingen als hardlopen en zwemmen. Het evenement was niet vergelijkbaar met eerdere ervaringen. Het was meteen duidelijk waarom ONE Championship zo groot is. Ik voelde me 'ready' en scherp." Het winnen van zo een prestigieuze wereldtitel heeft Ennahachi doen beseffen hoeveel meer er nog voor hem valt te halen op internationaal niveau. "Daardoor ga ik vanaf nu nog professioneler en systematischer trainen. Ook wil ik mij zelf neerzetten als rolmodel voor de jeugd." De volgende partij staat nog niet gepland, maar de onderhandelingen lopen. "Op lange termijn wil ik mijn titel een aantal keer verdedigen om daarna op zoek te gaan naar een volgende uitdaging. De focus blijft steeds op de volgende uitdaging, één partij tegelijk." Ennahachi noemt zichzelf een schaker in de ring. "Je moet slim zijn. Vaak is het dreigen en kijken wat de reactie van de tegenstander is om vervolgens op tijd uit te stappen en toe te slaan. Het is echt schaken in de ring." Dat ging hem goed af in Thailand, het kickboksland bij uitstek. Over zijn volgende duel laat hij nog niets los, wel vertelt hij wat zijn uitdaging daarbij is. "Ik wil mezelf bewijzen tegen steeds meer prestigieuze tegenstanders."

Meer berichten