Foto: Pascalle ten Bloemendal

Classico Giro Utrecht verkent Vuelta 2020

  Sport

In 2020 is Utrecht de eerste en enige stad ter wereld die de drie grote wielerrondes: Tour, Giro en Vuelta binnen de stadsgrenzen heeft gehaald.

UTRECHT - Deze unieke reeks begon met de Giro d'Italia in 2010. De wielertoertocht Classico Giro Utrecht wordt sindsdien jaar verreden in Italiaanse sferen en blikt vast vooruit naar 2020.

De Classico Giro Utrecht is een jaarlijks evenement dat de 'legacy', oftewel de herinnering aan die Ronde van Italië levend wil houden. Tussen de 1500 en 2000 wielrenners, bedrijfsteams en recreatieve fietsers starten op het Utrecht Science Park op 26 mei. Ze kunnen kiezen uit vier afstanden.

Het meest unieke onderdeel is de pelotonstocht waar honderden wielrenners een kleurrijk peloton vormen, begeleid door politie en motorrijders. Ze rijden over grote wegen en wanen zich een profrenner voor een dag.

Het is ook mogelijk de vrije toertochten op eigen gelegenheid en tempo te rijden. Er is keuze uit drie afstanden: 75, 110 en 150 kilometer. Deze tochten en de pelotonstocht voeren de renners naar het oosten – de Utrechtse Heuvelrug - zoals de Giro oorspronkelijk in 2010 ook deed. Nu wordt de finale van de tweede etappe van de Vuelta 2020 grotendeels verkend: vanaf binnenkomst in de provincie bij Rhenen tot bijna op de finishlijn in het centrum van de stad. Daar zien de deelnemers als eerste de schoonheid van onze provincie zoals miljoenen televisiekijkers dat in augustus 2020 ook zullen zien.

Een extra sportief element in de Classico Giro Utrecht zijn de snelheidssegmenten. Op verschillende - veilige en rustige - plaatsen zijn sensoren aangebracht waar de tijd op bijvoorbeeld een klimmetje wordt gemeten. Voor de snelste mannen en vrouwen zijn in elke leeftijdsgroep mooie prijzen beschikbaar.

Samen met RTV Utrecht is er de speciale recreatietocht van 35 kilometer door de mooie stad en provincie Utrecht. Het is een heerlijke, sportieve dag uit voor het hele gezin. Hier doen racefietsers niet aan mee.

Inschrijven voor de Classico Giro Utrecht kan via de website www.classicogiroutrecht.nl

Meer berichten