Utrechtse dames Kanopolo gaan voor Top-5 op het NK

  Sport

UTRECHT - Het damesteam kanopolo van de Utrechtse Kano Club maakt zich op voor het Nederlands Kampioenschap op 11 en 12 mei in Alkmaar.
Het is de tweede keer dat de UKC Dames aan het NK deelnemen na een 7e en laatste plaats in het debuutjaar 2018.

Met de opgedane ervaring en versterking in de vorm van ervaren speelsters Lorre Maes en Mieke Steenbrugge zijn 3 van de 8 teams te verslaan, aldus coach Mark Prins:

"Er zijn dit jaar twee debuterende teams en vorig jaar verloren we maar net van MdR Uithoorn-2. Gezien onze steile leercurve en versterking is de kans op winst tegen deze teams zeker aanwezig. Tegen Mixx en Groningen zal het lastig worden, tegen kampioen Keistad en MdR Uithoorn-1 zowaar onmogelijk. Een 5e plek zou dan een zeer net resultaat zijn."

Het UKC Damesteam bestaat verder uit de Italiaanse Elena Fumagalli, Sonja van Kooten, Eefje Roelofs en de 'powertwins' (en oud-kampioenen waterpolo) Merel en Jolien Bouwman.

Speelschema en uitslagen zijn te zien via deze link  

Over Kanopolo

Kanopolo is een dynamische teamsport op het water. 5 spelers per team spelen 2x 10 minuten met als doel meer te scoren dan de tegenstander. Het doel hangt op 2meter boven het wateroppervlakte. De bal mag zowel met de hand als met de peddel gespeeld worden. Er is veel fysiek contact en spelers mogen omgeduwd worden.

Over de Utrechtse Kano Club

UKC is de kanovereniging voor Utrecht-stad en heeft zijn clubhuis aan de Maarsseveense Plassen. Naast Kanopolo worden de disciplines toervaren, slalom en wild-water beoefend.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden