Foto: Kampong

Kampong Rolstoelhockey viert 20-jarig bestaan in Amsterdam

  Sport

Op 20 april kleurde Amsterdam een beetje Utrechts blauw. Bij aankomst bij de Sporthallen Zuid heette de lichtkrant aan de gevel iedereen welkom bij het 4e lustrum, het 20 jarig bestaan van Kampong Rolstoelhockey.

AMSTERDAM/UTRECHT - Sporters uit het hele land en ook uit België zijn naar Amsterdam gekomen om hun competitie te spelen.

Binnen liep alles op rolletjes, op de velden werd fanatiek gespeeld en in enkele competities werden de kampioenen gekroond.

3 zalen, 8 velden en een kleine 300 sporters en hun entourage genoten van de wedstrijden en het mooie weer buiten op het terras.

Barbara Burgering, breedtesportbestuurder van Kampong Hockey, met Parasport (G, LG en rolstoelhockey) in haar portefeuille kwam de Wheely's (bij oprichting heette de afdeling Kampong Wheely's, Wheely is tevens de naam van de mascotte van de rolstoelhockeyers) aanmoedigen. Wie jarig is trakteert, alle aanwezige sporters gingen met een goodiebag naar huis. Kampong Rolstoelhockey kijkt terug op een geslaagde competitiedag!

De afdeling rolstoelhockey van Kampong Hockey is op 19 april 1999 opgericht en bestaat dit jaar dus 20 jaar. Reden voor een bijzondere activiteit op 20 april onder het motto 'Voor, door en met elkaar!'.

Het rolstoelhockey bestaat bij Kampong uit vier teams hand voortbewogen en drie teams elektrisch voortbewogen rolstoelen. Zij kennen elk een eigen competitie met in totaal 50 leden binnen Kampong Hockey. Een rolstoelhockeyteam bestaat uit dames, heren, jongens en meisjes door elkaar. 

Spelen en vieren op 20 april in de Sporthallen Zuid in Amsterdam

Kampong is net als de andere verenigingen in de rolstoelhockeycompetitie een keer per seizoen gastheer voor een competitiedag. Kampong vierde het vierde lustrum op 20 april -met instemming van de KNBH- om drie verschillende competities op één locatie te houden. Deze competitiedag werd gehouden in de Sporthallen Zuid, want daar was voldoende ruimte voor de acht benodigde velden. Alle teams (behalve team hand voortbewogen 3) van Kampong speelden die dag hun wedstrijden.

Enorme logistieke operatie

Om een hele dag rolstoelhockey mogelijk te maken was Kampong vier dagen lang bezig met een logistieke operatie vanuit het hele land. In de hallen moesten namelijk speciale velden gelegd worden en de belijning werd daarop beplakt. Die velden moesten worden opgehaald in Eindhoven, Utrecht, Amersfoort, Gorinchem en Amsterdam op vrijdag 19 april en naar de Sporthallen Zuid in Amsterdam worden gebracht. 
Op zaterdag 20 april vanaf 09:30 uur kwamen de eerste sporters en dan ging het de hele dag door.

Ondernemend

Zoals het Kampong betaamt is ook Kampong Rolstoelhockey ondernemend aan de slag.  Met gelden gedoneerd door de Business Club van Kampong Hockey is er een stichting opgericht, die bijdraagt aan het lustrum. Een ander deel van de donatie van de Business Club is besteed aan wielplaten die verplicht zijn in het hand voortbewogen hockey, deze wielplaten krijgen de spelers in bruikleen en daardoor zijn de leden van Kampong altijd goed te herkennen en zéker tijdens dit vierde lustrum!

Ook de Dirk Kuijt Foundation en Mobility Products leverancier van o.a. elektrische sportrolstoelen steunde het evenement met een fraaie donatie.

Meer berichten