Dock Masters 2019 - Internationaal Boulder Kampioenschap in Utrecht

  Sport

In het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 februari wordt er een zeer bijzonder internationaal boulder competitie is georganiseerd door Boulderhal Energiehaven Utrecht: Dock Masters.

UTRECHT - Boulderen is een jonge en hippe sport die momenteel snel aan populariteit wint. Het verbetert je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, behendigheid, coo¨rdinatie en gevoel voor evenwicht. Het is een sport voor jong en oud, waarmee het klim-aspect van de bergen in de boulderhal kan beleefd worden.

Dock Masters is een internationaal klim evenement in het format van een Wereldbeker wedstrijd, gericht op zowel recreatieve klimmers als professionele atleten. De wedstrijd heeft niet alleen het Nederlandse nationale boulder team aangetrokken, maar ook professionele atleten uit 13 andere landen. Waaronder Wereldkampioen Sean McColl (Canada), Azië's boulder kampioen Ali Baratzadeh (Iran), Europees- en Wereldkampioen boulderen Juliane Wurm uit Duitsland en Wereldkampioen Melanie Sandoz uit Frankrijk.

De atleten strijden om een prijzenpot van €7,000 - eerst moeten ze door 8 boulder problemen heen komen in de kwalificatieronde, waarvan 20 doorgaan naar de halve finales (20 dames en 20 heren). Vervolgens gaan de 6 beste dames en 6 beste heren door naar de finales. Er komt een livestream release van de competitie, samen met een professionele licht en muziekshow in de finale.

Dock Masters is georganiseerd door de eigenaren en oprichters van de Nederlandse boulderhallen Kunststof in Leiden, Radium in Maastricht en Energiehaven Utrecht, waar het evenement plaats zal vinden. Het event creëert de zeldzame mogelijkheid voor lokale hobby en boulder recreanten samen te klimmen met wereld beroemde atleten.

Informatie

Event: Dock Masters 2019
Wanneer: Zaterdag 10 en Zondag 11 Februari
Waar: Boulderhal Energiehaven, Elektronweg 10A 3542 AC Utrecht

Boulderhal Energiehaven
Elektronweg 10A
3542AC Utrecht
https://www.boulderhalenergiehaven.nl/dockmasters/
www.boulderhalenergiehaven.nl

Meer berichten