Foto: Centrals

Extra honk- en softbaltrainingen bij de Centrals

  Sport

Op zaterdag 12 januari vonden er extra trainingen voor honk- en softbal plaats bij de Centrals. Onder professionele begeleiding van Henk van Zijtveld, Eric de Vries en Lars Hovingh ging de jeugd in de sporthal in De Bilt met veel energie en enthousiasme aan de slag.

UTRECHT/DE BILT - Ondanks dat honk- en softbal een zomersport is, is er van rustig aan doen in de winterperiode geen sprake bij de Centrals. Daar waar mogelijk wordt er extra getraind. Dit gebeurt o.a. in de sporthal HF Witte in de Bilt en de sporthal Kees Boeke in Bilthoven. Tijdens de winterperiode is er veel aandacht voor het verbeteren van de techniek.
Henk van Zijtveld, is vanaf zijn 23e jaar trainer/coach van verschillende jeugd softbalteams en dames/heren seniorenteams, o.a. bij Centrals. Zijn bekendste pitcher-leerling is Eva Voortman. Bij de dames-1-teams van Centrals en van landskampioen Olympia Haarlem geeft hij slagtraining.
Eric de Vries, is een voormalig Nederlands honkballer en huidig honkbaltrainer. Als pitcher stond hij bekend om zijn controle en de gevarieerdheid van zijn worpen. Als pitchingcoach werkte hij voor diverse hoofdklasseverenigingen en was hij de pitchingcoach voor het Belgische nationale team en Jong Oranje.
Lars Hovingh, is bij de Centrals gestart. Hij heeft gehonkbald bij de Scimitars honkbal academie en geeft nu training aan de honkbaljeugd bij de Centrals.
 

Meer berichten