De marathon in 2017 ging ook dwars door de stad. Archieffoto: Johan Morgenstond
De marathon in 2017 ging ook dwars door de stad. Archieffoto: Johan Morgenstond (Foto: Johan Morgenstond)

Lopen langs de highlights van Utrecht

  Sport

Zondag 12 mei vindt de 38e editie van de vernieuwde Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park plaats. De afstanden voor jong en oud brengen de lopers langs de highlights van de Utrecht.

UTRECHT - Op zondag 12 mei om 9.00 uur gaat de Marathon (42,195 kilometer) van start met een nieuw parcours van één ronde. De verschillende oude- en nieuwe stadsdelen van Utrecht zijn met dit parcours aan elkaar verbonden. De combinatie van het lopen door de parken, nieuwe stadsdelen zoals Leidsche Rijn en het lopen door de oude binnenstad zorgen voor een unieke loopbelevenis. De muziekpunten langs het parcours dopen de Utrecht Marathon om tot een sfeervol Utrechts evenement. Ook de parcoursen op de Halve Marathon (21,1 km), Kwart Marathon (10,55 km) en Mini Marathon (1.5 km) zijn vernieuwd.

Business, Student en Hospital Run

Een kwart of een halve marathon lopen in teams van maximaal vijf personen kan met de Business Run competitie. Met speciale business faciliteiten op het Utrecht Science Park kunnen bedrijven gezamenlijk met collega's en partners op een sportieve manier de strijd aangaan. Speciaal voor studenten is er deze jaargang een Student Run waarbij zij de strijd met elkaar aangaan. Daarnaast biedt de Utrecht Marathon een Hospital Run aan. Tijdens de Hospital Run kun je samen met je collega's van het ziekenhuis een sportieve prestatie neerzetten en laten zien wat het sportiefste ziekenhuis van Nederland is.

Goed doel

De KWF Kankerbestrijding is het officiële goede doel van de Utrecht Marathon. Alle deelnemers kunnen bij hun inschrijving geld doneren aan het KWF of een eigen actiepagina aanmaken. De donaties gaan naar het Prinses Maxima Centrum.

Inschrijven

Schrijf je in voor de verschillende afstanden van de Utrecht Marathon via www.utrechtmarathon.com.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden