Sportevenementen voor kinderen worden gezonder

  Sport

UTRECHT - Voorafgaand aan het NOS|NOC*NSF Sportgala op 19 december ondertekenden gemeenten - waaronder de gemeente Utrecht - , sportmarketingbureaus, NOC*NSF en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) onder begeleiding van Erben Wennemars het Convenant Gezonde Sportevenementen. Doel is met elkaar een beweging in gang te zetten waardoor sport en gezonde leefstijl hand in hand gaan.

Door zelf te sporten en door sportevenementen te bezoeken worden mensen geïnspireerd tot een gezonde leefstijl. De ondertekenaars van het Convenant Gezonde Sportevenementen willen sportevenementen nog gezonder maken. In eerste instantie zetten zij in op het stimuleren van gezonde voedingskeuzes en sportsponsoring bij sportevenementen gericht op kinderen tot en met 12 jaar. Richting 2030 wordt de doelgroep verbreed. Uitgangspunt is dat deze partijen aan de slag gaan met activiteiten waar zij zelf invloed op hebben. Dit betekent onder andere dat gemeenten gezonde sportevenementen opnemen in hun beleid of subsidieregelingen.

Marjon Bachra, directeur van JOGG: "De partijen die het Convenant nu ondertekenen zijn de koplopers. Deze groep start en stimuleert andere partijen om ook mee te doen. Samen zetten we een eerste stap naar een gezonde sportomgeving."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden