Koen, de latere winnaar, rijdt al snel op kop. Eigen foto
Koen, de latere winnaar, rijdt al snel op kop. Eigen foto

Spanning tijdens de vijfde rit in de veldcompetitie

  Sport

Op het Wieler parcours Nedereindseberg, nabij de Nedereindseplas, werd vorig weekend de vijfde rit in de Veld competitie gereden. Koen Timmermans (A klasse), Marijn Teernstra (B Klasse) en Johan Janssen (C Klasse) gingen als winnaar naar huis.

UTRECHT - De voorspellingen waren niet best ,maar het waait nu wel, het is nog droog ,hier en daar wat plasjes nou het kan wel erger ,het parcours ligt er goed bij nu wat meer draaien en keren het rondje is voor de snelste in +_ 6 minuten te rijden dan weet de jury dat er voor de A categorie 9 ronden worden gereden ,dat wordt weer veel schrijven ,dat lukt gelukkig ook wel weer .

De A klasse vertrekt en we zien dat er een aantal renners aan elkaar gewaagd zijn en die blijven lang vlak bij elkaar ,het is Koen die de leiding neemt en vast houd tot het einde achter hem wisselen de renners van plaats en knokken voor hun plaats Josh kapt er mee en stapt er uit en tegen het einde ook Matijn die onderuit was gegaan stapt er uit ,zo schuift Jan wel op naar de 2e plek met Roel daar weer kort achter ,Mathijs bleef Jacco voor die strijdend door ging . Remy  ,Arjan en Ernst streden tot het einde voor de puntjes ,Bart reed de wedstrijd nu niet uit .

23 starters in de B-klassen en daar zijn ook 2 MTB mannen bij die goed mee konden op deze ronde Marius komt zelfs op kop door 5 ronden lang maar rijd in de laatste ronden lek (dat is vette pech) weg 1e plaats achter hem zijn het een aantal mannen die het elkaar moeilijk maakten ,langzaam ontstonden er kleine gaatjes tussen de renners en in de laatste ronden ging Marijn ,Jeroen toch nog voorbij en dat ging om de 1e en 2e plaats .
Miquel moest knokken voor zijn 3e plaats zijn broer ging onder uit en deed verder rustig aan Jacco kwam laat op gang maar pakte de 4e plaats net voor Roland die wel heel dichtbij kwam ,Robbert schoof op naar de 6e plaats ,Jos knokte voor zijn 7e plek mooi toch bij de eerste tien ,Pieter bleef Bart net voor zo dus 8e en 9e en het is Twan die zo bij de eerste tien kon eindigen .De anderen knokte voor hun plekje Gertjan ging onderuit.

De C klasse vertrekt nu met daarbij  twee Dames die vooraan mee strijden ,Johan komt al snel op kop door met Susan daar achter ,Piet komt van achter en schuift door naar de 3e plek dan volgt Pleun  die Cinta voorblijft ,Kees blijft op zijn plekje hangen en kan Arie voor blijven en het is Daan die de rij sluit.               .De slang was aan gesloten zodat de fietsen van wat modder konden worden ontdaan ,klaar voor de volgende strijd .

UITSLAGEN:
A. Klasse 
1e Koen Timmermans  Stadion 
2e Jan de Heer  Stadion 
3e  Roel de Vries  Volharding 
4e Mathijs  Kuipers  Stadion 
5e  Jacco de Bruin   Stadion 
6e  Remy  Meeuwse  Stadion 
7e Ernst  Eeldert  Stadion 
8e  Arjan Scheer   Volharding 
DNF Josh  Speer 
DNF Bart Lemmen  Domrenner 
DNF Matijn  Staatsma  Domrenner 

B. KLasse 
1e Marijn  Teernstra   Stadion 
2e Jeroen  Meulmeester  Stadion 
3e  Miquel  Verhagen  Stadion 
4e  Jacco  Schuurman  Ledig Erf 
5e Roland v Domselaar  Stadion 
6e Robert Crommentuyn  Stadion 
7e Jos v d Heuvel  Stadion 
8e Pieter Bouman  Stadion 
9e Bart Schuurman  KNWU 
10e Twan  Klijn   CS 030 
11e Gerard  Flikweert  Adelaar 
12e Ruud v d Velde  CS 030
13e Andre v d Poel   Volharding 
14e Kalle  Smit  KNWU 
15e   Wouter  Beetsma  Ztikz
16e Walter van Asch  Eendracht 
17e Rob  Weerts.............
18e Gertjan  de Greef   Stadion (gevallen ) 
19e  Maarten v d Molen .................
DNF Chris Mc Kenney 

C .Klasse 
1e  Johan  Janssen  Stadion 
2e  Susan  Domselaar  Stadion 
3e  Piet  Hoevers  Volharding 
4e  Pleun Willemstein  Stadion 
5e  Cinta Depondt  Stadion 
6e  Kees van Wijk  Stadion 
7e Arie den Braven  WTC Woerden 
8e  Daan  Westeneng  Adelaar 

Volgende rit de 6e van deze competitie is Zaterdag 17 november
inschrijven vanaf 10.00 uur START om 11.00 uur 
Iedereen is welkom ook met je ATB/MTB 
 

Meer berichten