Foto: Jelmer ten Hove - Funfolio.nl
Foto: Jelmer ten Hove - Funfolio.nl (Foto: Jelmer ten Hove - Funfolio.nl)

Squash Utrecht wint van koploper Squash Drachten

  Sport

Afgelopen woensdag vond de tweede ronde plaats van de DPD SBN Eredivisie. Het 1e herenteam van LetmedoIT/Squash Utrecht nam het thuis op tegen koploper Froconsur/Squash Drachten.

UTRECHT - De ploeg uit Drachten reisde sterk af met Omar Abdel Mequid (PSA #47), Nederlands toptalent Thijs Roukens en Derk Kuiper. Voor Squash Utrecht speelden clubtrainer Tom Hoevenaars en de gebroeders Francisco en Rodrigo Obregón.

Voor ruim honderd toeschouwers mocht als eerste Rodrigo de baan op tegen Derk Kuiper. De derde man van Drachten was duidelijk niet opgewassen tegen de scherpte van de Argentijn; in een zeer snelle wedstrijd trok Rodrigo de games naar zich toe met 11-0, 11-1 en 11-3. Daarna mocht Tom Hoevenaars de eer hoog proberen te houden. De Egyptische nummer 47 van de wereld bleek net de sterkere van de twee, in een zeer spannende wedstrijd gingen de drie games naar de Egyptenaar (8-11. 6-11, 7-11).

Met een redelijk voorspelde tussenstand van 1-1 in wedstrijden ging het in de derde en allesbeslissende wedstrijd om de overall winst. Hoewel de Friezen dachten met Thijs Roukens een goede kans te maken, bleek al snel dat de snelheid van Francisco doorslaggevend was. In een vermakelijke wedstrijd werd het 11-8, 11-6 en 11-8 voor de speler van Squash Utrecht, waardoor de eindstand werd bepaald op een verrassende 9-3 winst!

Woensdag 28 november speelt Squash Utrecht zijn tweede thuiswedstrijd tegen huidige landskampioen Coulisse/Twente. De inloop is vrij, dus kom gezellig aanmoedigen op de Taagdreef 130 te Utrecht Overvecht en beleef spectaculaire wedstrijden op topniveau!

Meer berichten