Foto: Eigen foto

Kunstrijder Didier naar NK

  Sport

Utrechter Didier Dijkstra (13) heeft zich geplaatst voor het NK kunstrijden. Hij behaalde een eerste plaats op de eerste selectiewedstrijd voor de KNSB cup/Nederlands Kampioenschap en plaatste zich daarmee voor het NK.

UTRECHT - Op 6 en 7 oktober werd op De Meent in Alkmaar de selectiewedstrijd verreden. In de categorie Advanced Novice heren wist Didier Dijkstra (13) uit Utrecht zowel de korte als lange kür op zijn naam te schrijven. Didier liet in de korte kür een sterk programma en eindigde daarmee eerste. Zondag werd de lange kür gereden. Didier schitterde met een geweldige kür op Singing in the rain en ook hiermee hij pakte overtuigend de eerste plek. Met een puntentotaal van 75,69 was hij de overtuigende nummer één en Didier heeft zich nu reeds gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap van 21 tot en met 24 februari in Den Haag.
Didier wordt getraind door het trainersteam van Kunstrijvereniging De Drechtsteden en werd in Alkmaar gecoacht door Marieke Ter-Kruithof en Nicole Goossens. Eigen foto

Meer berichten