Op zaterdag 15 september vindt in Sportcentrum Utrecht de derde kwalificatie plaats van het eerste NK Chinese 8-ball met spelers als Ivar Saris, Jan van Lierop, Micha Beuriot en Tamara Peeters-Rademakers.
Op zaterdag 15 september vindt in Sportcentrum Utrecht de derde kwalificatie plaats van het eerste NK Chinese 8-ball met spelers als Ivar Saris, Jan van Lierop, Micha Beuriot en Tamara Peeters-Rademakers. (Foto: Koninklijke Nederlandse Biljartbond )

Derde kwalificatie voor NK Chinese 8-ball in Sportcentrum Utrecht

  Sport

In de aanloop naar het eerste NK Chinese 8-ball ooit op Nederlandse bodem vinden door het hele land kwalificaties plaats voor dit NK. Chinese 8-ball is uiterst groot in Azië, met veel publiek en zeer grote prijzenpotten, maar was in Nederland nog relatief onbekend. Tot nu toe!

UTRECHT - Op zaterdag 15 september vindt in Sportcentrum Utrecht de derde kwalificatie plaats met spelers als Ivar Saris, Jan van Lierop, Micha Beuriot en Tamara Peeters-Rademakers.
De eerste kwalificatie voor het NK Chinese 8-ball vond plaats op 2 juni in Pool and Billiards Delft, en trok nog 'slechts' 18 deelnemers. Hier werd het jonge toptalent Jan van Lierop eerste, voor de ervaren Rienus Gennissen. Vanwege familieomstandigheden kon Van Lierop helaas niet naar Siping, China; zijn vervanger Gennissen heeft in China een fantastische ervaring gehad. Gennissen: "Het is in China allemaal zo groots: het prijzengeld, de organisatie, de venues. En ook het niveau van de Chinese spelers is zeer hoog; zelfs in grote spelersvelden zijn er nauwelijks zwakke schakels."

De tweede kwalificatie, op zondag 1 juli 2018 in The Pool Pit in Lelystad, was met 31 spelers vrijwel uitverkocht! Deze kwalificatie werd gewonnen door Cyriel Ledoux.
KNBB-directeur Willem La Riviere: "Chinese 8-ball is een bijzondere combinatie van pool en snooker en zal daarom vele (zeker de geoefende) spelers aanspreken. Nu wij door het verkrijgen van het ICEA lidmaatschap in staat worden gesteld om kwalificaties voor de World Chinese 8-Ball Masters te organiseren, betekent dit ook meteen dat een aansprekend vervolg met unieke prijzen geboden kan worden. Een voorproefje op het potentieel heb ik dit jaar zelf in China mogen aanschouwen: de World Chinese 8-Ball Masters in Quinhuangdao was een gigantisch spektakel, met spelers uit 40 landen en een prijzenpot van liefst €250.000!"

De winnaar van de derde kwalificatie in Utrecht wint, bovenop het prijzengeld en de kwalificatie voor het eerste NK Chinese 8-ball, entree en vliegticket voor de World Chinese 8-Ball Master Qualifier Xiushui Jiangxi City, China, 19-28 oktober 2018.

Meer berichten