De Utrechtse Vereniging voor Onderwaterhockey (UVO) start met een cursus voor beginners in zwembad de Kwakel.
De Utrechtse Vereniging voor Onderwaterhockey (UVO) start met een cursus voor beginners in zwembad de Kwakel. (Foto: PR)

Volg een cursus onderwaterhockey bij de Utrechtse Vereniging voor Onderwaterhockey

  Sport

De Utrechtse Vereniging voor Onderwaterhockey (UVO) start een nieuwe cursus voor beginners in zwembad de Kwakel. Op 20 september start de eerste van vijf lessen waarin de basis van het onderwaterhockey geleerd wordt.

UTRECHT - Wie eerst wil ontdekken of deze sport past, is welkom tijdens een van de proeflessen op donderdag 6 of 13 september. Onderwaterhockey is een teamsport die zich afspeelt op de bodem van het zwembad van zo'n 25 meter lang, 15 meter breed en twee tot drie meter diep. Zes spelers per team proberen de puck in de doelbak van de tegenstander te krijgen, terwijl ze plat over de bodem van het zwembad zwemmen en de puck vooruit duwen of schieten. Naast je zwemkleding heb je zwemvliezen, een bril, snorkel, een kleine stick, een cap, een handschoen en een mondbeschermer nodig. Er zijn geen duikflessen, er wordt gespeeld op longinhoud. De snorkel zorgt ervoor dat je het spel kan volgen. Meer informatie via onderwaterhockeyutrecht.nl

Meer berichten