Kampong wint na shoot-outs de eerste finale van Amsterdam. Foto: Maurice de Wert
Kampong wint na shoot-outs de eerste finale van Amsterdam. Foto: Maurice de Wert (Foto: Maurice de Wert)

Kampong wint eerste finale van Amsterdam

  Sport

Terugkomen van een 1-0 achterstand en dan met shoot-outs de wedstrijd winnen. Zondag pakte Kampong weer op deze manier de winst. Na Oranje Rood twee keer in de halve finales, gebeurde dit scenario dit weekend weer maar nu in de eerste finale wedstrijd tegen Amsterdam. Zaterdag 19 mei is de tweede wedstrijd, bij winst prolongeert Kampong de landstitel.

Kampong sterk uit de startblokken

Kampong begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten zijn Meulenbroek, Kellerman en Kemperman dreigend. Havenga's inzet bij een strafcorner wordt van de lijn gehaald door Leijs. Toch is het Amsterdam dat via Lisonne de score opent. Lisonne krijgt een pass van Teun Rohof achter Kampong doelman Harte. 

Meulenbroek doet het weer

In het tweede kwart krijgt dezelfde Rohof een groene kaart. In de periode dat Kampong met een man meer staat zorgt Meulenbroek voor de gelijkmaker. Meulenbroek was in de tweede halve finale tegen Oranje-Rood ook de man van de gelijkmaker. Kampong speelt overigens zonder Jonker. De spits kampt met naweeën van een hersenschudding. Vorige week speelde hij wel tegen Oranje-Rood. Deze week niet. Amsterdam speelde zonder Jan Willem Buissant.

De tweede helft begint Amsterdam een paar keer gevaarlijk, maar Kampong is de ploeg die het meest gevaarlijk wordt. De ploeg van Alexander Cox won de afgelopen vier wedstrijden in de play-offs via shoot-outs.(finale 2017 tegen Rotterdam en de twee halve finales tegen OR.) Toch liet Kampong het hier niet zo maar op aankomen. De ploeg is gevaarlijk en dwingt meerdere strafcorners af. Bij de strafcorner die Kampong twee minuten voor tijd krijgt, eindigt Havenga's inzet op de paal. 
David Harte shoot-out killer

Voor de vierde keer deze play-offs moet een wedstrijd beslist worden door shoot-outs. Kampong heeft de Ierse goaly David Harte die bij elke serie beslissend is gebleken. Amsterdam gokt liever op tweede keeper Philip van Leeuwen. De op Kampong opgeleide Jan de Wijkerslooth speelde een goede wedstrijd, maar wordt na een tegenvallende prestatie bij de shoot-outs in de eerste halve finale gewisseld tijdens de shoot-outs. Even lijkt de truc van Amsterdam succesvol te zijn. Bij een 2-2 stand weerhoudt de reservekeeper Kemperman en Meulenbroek van scoren. Doordat Lisonne en Burkhardt niet binnen de tijd langs Harte komen, is de stand nog 2-2 als Kellerman aanlegt voor de 3-2. Rohof is de enige die de overwinning van Kampong tegen kan houden. Oog in oog met David Harte, moet hij zijn meerdere erkennen in de Ierse doelman. (zie foto)

Vervolg van de finale

Zaterdag 19 mei spelen Kampong en Amsterdam de tweede wedstrijd van de finale in Utrecht. Als Kampong wint prolongeert de ploeg haar landstitel. Als Amsterdam wint dan moet er een derde duel gespeeld worden. Dit zou een dag later, op Kampong, plaatsvinden. 

Meer berichten