Kampong heeft zich als eerste ploeg geplaatste voor de finale van de play-offs. Foto: Kampong
Kampong heeft zich als eerste ploeg geplaatste voor de finale van de play-offs. Foto: Kampong (Foto: Kampong)

Kampong in finale Play-offs

  Sport

Kampong heeft zich als eerste ploeg geplaatste voor de finale van de play-offs. Door de tweede wedstrijd weer met shoot-outs te winnen kan Kampong haar titel in de finale verdedigen.

UTRECHT -  Net als zaterdag kwam Kampong terug van een 1-0 nederlaag. Zondag duurde het alleen tot in de absolute slotfase voordat Kampong gelijk maakte. Keeper David Harte was vervangen door een verdediger met hesje. Doordat Mazilli ook nog geel kreeg stond Kampong met 11 veldspelers tegen 9 verdedigende spelers en keeper Blaak. Eén van vele ballen die Kampong de cirkel in gooide werkte Phillip Meulenbroek mooi achter Pirmin Blaak.

Kampong op achterstand
De tegengoal kreeg Kampong al in het eerste kwart. De Oostenrijker Benjamin Stanzl verschalkte David Harte. Oranje-Rood moest ook wel komen, want door de nederlaag in de eerste wedstrijd moest OR winnen om kans te behouden op een plek in de finale. Kampong raakte niet in de war van de achterstand, maar was ook niet scherp voor de goal. Kellerman had enkele mogelijkheden en kansen, Kemperman raakte de lat. Ook vanuit de strafcorner had Kampong geen succes. In het vierde kwart kreeg Kampong vijf strafcorners op rij. De laatste inzet was van Kellerman en ging op de paal.

David Harte shoot-out killer
De slotminuten gooide Kampong dus alles op alles om het derde duel te voorkomen. Meulenbroek was de man die de bal raakte voor de gelijkmaker. Kampong won vorig seizoen beide finalewedstrijden na shoot-outs en zaterdag trok de ploeg ook via shoot-outs aan het langste end. Vol zelfvertrouwen en vertrouwen in keeper David Harte die alle keren een glansrol vervulde kon Kampong aan de beslissende serie beginnen. De boomlange Ier maakte het vertrouwen waar. Drie van de vijf inzetten wist hij tegen te houden. Voor Kampong scoorde Caspers, Kemperman en Meulenbroek. De Wijn en Kellerman misten. De beslissende shoot-out werd genomen door Galema. Hij raakte eerst de paal, de rebound was voor Harte.
Kampong wint dus ook deze wedstrijd en speelt 13 mei de eerste van de best of three. Amsterdam of Bloemendaal wordt de tegenstander. 19 en mogelijk 20 zijn de tweede en derde wedstrijd op Kampong.


Rentree Jonker
Constantijn Jonker maakte in de wedstrijd tegen Oranje-Rood zijn rentree. Hij speelde in 2019 alleen de eerste wedstrijd na de winterstop. Een hersenschudding hield hem lang uit de roulatie. Het leek er even op of hij zijn hockeyleven vanaf de tribune af zou sluiten. Maar de goaltjesdief stond op het wedstrijdformulier in plaats van reservekeeper Brink. Jonker werd vooral in de laatste minuten van de kwarten ingezet. Hij kreeg al een enkele mogelijkheid.

Meer berichten