Foto: Hart van Holland

Hart van Holland Roeimarathon door het Groene Hart

  Sport

Roeivereniging Viking houdt zaterdag 21 april voor de 22e keer de Hart van Holland Roeimarathon. Deze wedstrijd gaat over 90 kilometer dwars door het Groene Hart. De start en finish vinden plaats in Utrecht.

UTRECHT - De Hart van Holland route staat bekend om zijn afwisselende omstandigheden; er wordt geroeid door prachtige landschappen, kleine dorpjes en brede wateren, maar ook door smalle sloten. Het vergt dus ervaring en uithoudingsvermogen om deze wedstrijd uit te roeien.
De route start in Utrecht bij roeivereniging Viking, aan het Merwedekanaal. Deelnemers roeien eerst door de binnenstad van Utrecht, waarbij ongeveer 45 boten tegelijkertijd geschut worden in de Weerdsluis. Dit is behoorlijk passen en meten maar ook een mooi gezicht met al die roeiboten naast elkaar in de sluis. De route gaat onder andere langs Breukelen, Uithoorn, Ouderkerk aan den Amstel en Abcoude. De finish is bij roeivereniging Viking in Utrecht.
De tocht wordt gevaren in boten met twee of vier roeiers en een stuurman- of vrouw. Ploegen kunnen ervoor kiezen om de hele tocht met dezelfde bemanning te roeien, of in estafettevorm afwisselend met twee groepen roeiers. Gemiddeld is een ploeg 11 uur onderweg. Info: www.urvviking.nl/hvh

Meer berichten