Squash Utrecht Heren 1 VLNR: Sietse Daudey, Tom Hoevenaars, Christiaan van der Hoeven, Jeroen van Daal en Emile Schmitz. Niet op de foto staan Nico Piek, Judith Diepeveen en Bas Cloin. Foto: Jelmer ten Hoeve - funfolio.nl
Squash Utrecht Heren 1 VLNR: Sietse Daudey, Tom Hoevenaars, Christiaan van der Hoeven, Jeroen van Daal en Emile Schmitz. Niet op de foto staan Nico Piek, Judith Diepeveen en Bas Cloin. Foto: Jelmer ten Hoeve - funfolio.nl (Foto: Jelmer ten Hoeve - funfolio.nl)

Squash Utrecht wordt kampioen en keer terug op hoogste niveau

  Sport

Afgelopen vrijdag 9 maart hebben de heren van Squash Utrecht Heren 1 het kampioenschap in de Eerste Divisie binnengehaald.

UTRECHT - Op de banen van Squash Utrecht aan de Taagdreef 130 was het al voor het einde van de wedstrijd tegen Squash Zwolle duidelijk dat het kampioenschap de Utrechters niet meer kon ontgaan. Door dit kampioenschap is promotie naar de Eredivisie afgedwongen en zal er op zoek moeten worden gegaan naar sponsoren om op het hoogste niveau uit te kunnen komen. 
 
Tom Hoevenaars, captain van Heren 1 en nr. 7 op de Nederlandse ranking: "Het is fantastisch dat we dit als team bereikt hebben. Volgend jaar kunnen we hopelijk laten zien dat we staan waar we horen; namelijk aan de top van Nederland."
 
Dit betekent niet alleen dat er volgend seizoen weer topsquash in Utrecht te zien zal zijn, maar ook dat Squash Utrecht, na het landskampioenschap van 2007, wederom terug is aan de absolute top!
 
Jeroen Richter, manager van Squash Utrecht: "We zijn het als een van grootste clubs van Nederland bijna verplicht aan onze leden en de regio Utrecht om de squashsport op het hoogste niveau te etaleren. Dit is een hele grote en mooie stap in de goede richting. Tom en zijn team hebben ervoor gezorgd dat wij nu opzoek moeten gaan naar potentiële sponsoren om volgend jaar bovenin mee te kunnen doen in de Eredivisie. Het zou fantastisch zijn om spelers uit de top 10 van de wereld hier weer bij ons op de banen te hebben spelen."
 
Dat het goed gaat met Squash Utrecht moge duidelijk zijn: naast Heren 1 heeft ook het eerste team bij de dames zich weten te plaatsen voor de dames Eredivisie, dankzij de behaalde tweede plek in het kampioenschap. Naast Dames 1 en Heren 1 zijn ook de teams van zowel Heren 6 als Heren 13 gepromoveerd! 
 
Fotografie: Jelmer ten Hoeve - funfolio.nl
 

Meer berichten

Shopbox