Foto: vvKicks

Kicks wordt steeds populairder in Utrecht

  Sport

Steeds meer verenigingen gaan de samenwerking aan met Kicks. Er komen wekelijks nieuwe verenigingen bij in Utrecht die deze nieuwe manier van voetballen aanbieden. Doordat er meer speellocaties komen, wordt het aantal momenten in de week groter en wordt het voor de mensen steeds makkelijker om te voetballen. "Het streven is dat iedereen met een kwartier fietsen bij een club kan zijn waar we een training aanbieden", aldus Remco Nieuwenhuis.

UTRECHT – In juni 2017 werd de eerste training van Kicks afgetrapt. Vele trainingen verder kan worden gesteld dat Kicks groeiende is. "Met Kicks geven we voetballers zelf de volledige controle over waar, wanneer en hoe vaak zij spelen. Deze flexibiliteit wordt door de voetballers gewaardeerd", vertelt Pim van der Hoorn. Op 15 maart gaat de eerste training bij SV Rivierwijkers van start. Hiervoor zijn de eerste aanmeldingen ook al een feit.

Naast de uitbreiding van het aantal speellocaties wordt het aanbod steeds breder. Een opvallende nieuwkomer is USVV Odysseus '91. Hier beginnen de trainingen op donderdag om 16:30 uur. Het idee hierachter is dat studenten vanuit de collegezalen, of mensen direct uit werk door kunnen naar de training. Nieuwenhuis meldt dan ook: "Het is lekker om na een lange dag even een balletje te trappen en toch de hele avond vrij te hebben. Het wordt hierdoor nog laagdrempeliger en aantrekkelijker om je aan te melden".

Het verschil met een balletje trappen in het park met vrienden is volgens Remco Nieuwenhuis van Kicks de goede organisatie. Nieuwenhuis vertelt: "Kicks wordt gespeeld bij voetbalverenigingen. Dat zorgt automatisch voor basisfaciliteiten: een goed veld met verlichting, een kleedkamer met douches en een gezellige bar. Wij regelen daar zelf nog een gediplomeerde coach, hesjes, pionnen en heerlijke ballen bij. De trainingen kennen een gevarieerde opbouw, waarbij altijd met bal wordt gewerkt. We zorgen er samen met een vereniging dus voor dat het altijd goed geregeld is, waardoor voetballers kunnen voetballen zonder gedoe."

https://kicksvoetbal.nl/

Meer berichten

Shopbox