Van 10 tot en met 18 maart houden de tennisverenigingen van Utrecht en Leidsche Rijn de grootste gemeentelijke tenniskampioenschappen van Nederland. Foto: Sport Utrecht
Van 10 tot en met 18 maart houden de tennisverenigingen van Utrecht en Leidsche Rijn de grootste gemeentelijke tenniskampioenschappen van Nederland. Foto: Sport Utrecht (Foto: Sport Utrecht)

Derde editie Tenniskampioenschappen

  Sport

Van 10 tot en met 18 maart houden de tennisverenigingen van Utrecht en Leidsche Rijn de grootste gemeentelijke tenniskampioenschappen van Nederland. Iedereen die lid is van een van de 21 Utrechtse tennisverenigingen of in de gemeente Utrecht woont én lid is van de KNLTB mag deelnemen.

UTRECHT - Bij deze Utrechtse Tenniskampioenschappen (UTK), die voor de derde keer plaatsvindt, kunnen Utrechtse tennissers van jong tot oud in verschillende categorieën en leeftijdsgroepen deelnemen. Zo houdt de UTK voor de jeugdige tennissers een Tenniskids dagevent op zondag 11 maart. De wedstrijden in de categorie Senior Plus worden overdag in verschillende leeftijdsonderdelen gespeeld. De indeling voor de Open categorie en de 35+ categorie vindt plaats op actuele rating. Tijdens de UTK wordt er op de all-weather banen van 15 verschillende parken gespeeld. Vorig jaar streden bijna 900 deelnemers om de titel 'Utrechtse Tenniskampioen'. De organisatie wil dit jaar de grens van 900 deelnemers voorbij te streven.

"De UTK is een uniek toernooi en zet de tennissport goed op de kaart in de regio Utrecht," aldus Riet Sagius, de KNLTB-bondsgedelegeerde van het toernooi. "Het UTK-kernteam wordt ondersteund door alle 21 verenigingen die een ambassadeur hebben aangewezen binnen hun club, zij dragen zorg voor de promotie onder hun leden en regelen bijvoorbeeld dat de toernooitafel bemand is op de dagen dat er op hun club wedstrijden worden gespeeld. Hierdoor kun je wel spreken van een unieke samenwerking tussen de verenigingen" aldus Sheila Badoux, UTK kernteamlid.

Net als tijdens de vorige edities, steunt de UTK ook in 2018 een goed doel. Namelijk het Sportattributenfonds van de gemeente Utrecht. Dit fonds zorgt specifiek voor sportkansen voor de Utrechtse jeugd uit gezinnen met een kleine beurs. Kijk voor meer informatie op www.utk.nu.

Meer berichten

Shopbox