Foto: Maurice de Wert

Kampong goed van start na winterstop

  Sport

De heren en dames van Kampong hebben deze zondag de eerste wedstrijd na de winterstop ruim gewonnen. In Bilthoven wonnen de heren met 0-7 van SCHC. De dames versloegen thuis HDM met 3-1. De brandweer was wel te hulp geschoten om het veld speelklaar te maken.

UTRECHT - De eerste wedstrijd van 2018 begon direct goed voor het team van Alexander Cox. Constantijn Jonker maakte in Bilthoven in de vierde minuut de 1-0. Een lekker begin, maar het duurde lang voordat de doelpuntenmachine echt op gang kwam. Aan het eind van het tweede kwart zorgde Martijn Havenga voor de 2-0 uit een strafcorner. Jonker zorgde met de 3-0 in de 47e minuut voor de opening van een kwartier waarin de regerend landskampioen vijf keer scoorde. Na Jonker scoorde Meulenbroek twee keer. Jonker maakte daarna zijn derde en de 0-7 kwam van de stick van Bjorn Kellerman. Een goed begin voor het team van Alexander Cox dat de ongeslagen status en koppositie geen moment in gevaar zag komen.


Brandweer helpt Kampongdames aan zege

Vooraf leek de kans bijzonder groot dat Kampong - HDM afgelast zou worden. Het hoofdveld op Sportpark Maarschalkerweerd was niet meer bevroren, maar wel te droog om op te hockeyen. Door de vorst van eerdere dagen was de gebruikelijke sproei-installatie buiten gebruik. Gelukkig voor de Kampongdames was daar de brandweer. Bluswagens van de kazernes Tolsteeg en Voordorp spoten het veld nat waardoor Kampong en HDM om 12.45uur konden beginnen.

Eerste thuisoverwinning

De hulp van de brandweer maakte dat Kampong uit de startblokken schoot. Aanvoerder en international Malou Pheninckx zette binnen in de vierde minuut de 1-0 op het scorebord. Het duurde tot ver in de tweede helft totdat Michelle Fillet in de 55e minuut de score verdubbelde. Helemaal zeker van de winst was het voor de winterstop moeizaam scorende Kampong toen Mabel Brands acht minuten voor tijd de 3-0 maakte. De eretreffer van HDM viel vijf minuten voor tijd, dat kon de feestvreugde van Kampongs eerste thuisoverwinning van dit seizoen niet drukken. Kampong heeft na een slechte seizoensstart een goede winterperiode achter de rug waarin de finale van het landskampioenschap zaakhockey werd bereikt. Ook de teamtrip naar de Spaanse zon waar niet gehockeyd werd lijkt zijn vruchten afgeworpen te hebben. De Kampongdames functioneren meer als team.

Het zijn morele opstekers die coach Freixa en zijn team goed kunnen gebruiken wanneer ze vrijdagavond de uitwedstrijd spelen tegen Den Bosch, de landskampioen die nog geen punt verloor en pas vier tegengoals kreeg. Zondag is de uitwedstrijd tegen directe concurrent Hurley.

Meer berichten

Shopbox