Foto: Piet van Es

Utrechter Didier Dijkstra Nederlands kampioen kunstrijden

  Sport

Van 22 tot en met 25 februari werd op de Uithof in Den Haag de internationale Challenge cup verreden. Een wedstrijd vol met nationale en internationale toppers.  Didier Dijkstra (13) uit Utrecht werd Nederlands Kampioen in de categorie Advanced Novice heren.

UTRECHT - Evenals vorig jaar is de Challenge Cup gecombineerd met de finales van het Nederlands Kampioenschap. 

Vorig jaar werd Dijkstra Nederlands Kampioen in de Basic Novice Heren. Dit jaar reed voor het eerst hij twee kuren. Met mooie dubbele sprongen en snelle pirouettes behaalde hij in de korte kur op muziek uit de Batman filmserie een prima score van 27,81 een mooie 10e plek in de internationale ranglijst en ging hij aan kop voor het Nationaal Kampioenschap.

Tijdens zijn lange kür op Singing in the rain liet hij niet alleen zien dat hij goed kan springen en pirouettes draaien maar bleek hij ook duidelijk een entertainer in de dop. In de internationale Challenge Cup steeg hij hierdoor 1 plekje naar de 9e plek.

Met in totaal 82,67 punten en een personal best in zijn lange kür (54,86 punten) kon Didier de titel Nederlands kampioen op zijn naam schrijven.

Meer berichten

Shopbox