Dafne Schippers liep een ontspannen race en was dat naar haar winst bij NK Indoor nog steeds. Foto: Roberto Cancian
Dafne Schippers liep een ontspannen race en was dat naar haar winst bij NK Indoor nog steeds. Foto: Roberto Cancian (Foto: Roberto Cancian)

Schippers loopt 'oké race' en wint 60 meter bij NK Indoor

  Sport

Zo ontspannen als ze er na afloop bij zat, zo liep Dafne Schippers ook haar race tijdens de 60 meter indoor finale bij de Nederlandse Kampioenschappen Indoor atletiek. In Omnisport Apeldoorn kwam de Utrechtse atlete drie maal in actie, dit tot groot enthousiasme van het in grote getale opgekomen publiek.

UTRECHT - Waar Schippers, die haar achtste titel op de sprintafstand pakte, in de serie en de halve finale nog kon ontspannen na de eerste veertig meter, moest ze in de finale wel vol aan de bak. Met een tijd van 7.09 zette ze haar beste tijd van het seizoen neer, op gepaste afstand grepen Jamile Samuel (7.17) en Naomi Sedney (7.22) respectievelijk de zilveren en de bronzen medaille.

Respect voor concurrenten

"Geweldig om hier voor eigen publiek te lopen", zei Dafne Schippers direct na haar race. Even later, onder in de catacomben van Omnisport, ging ze er rustig voor zitten. "Fantastisch dat vijf Nederlandse vrouwen onder de WK limiet lopen, daar heb ik heel veel respect voor." De vraag of ze nog bang was geweest dat ze misschien wel tweede of derde zou kunnen worden, lachte ze weg. "Ik ga iedere race in om te winnen, met een andere plek moet je niet bezig zijn."

'Goed in mijn vel'

Schippers, die vrolijk zwaaiend de hal in kwam en als een heuse ster werd ontvangen, had in de serie een opwarmertje. Na iets meer dan de helft van haar race, rechtte ze de rug en liep ze ontspannen naar een tijd van 7.47. In de halve finale trok ze dat ritme langer door om in 7.16 ruim voor haar concurrenten te eindigen. "Mijn tijd van 7.09 in de finale is prima, ik heb er plezier in en zit goed in mijn vel. Voor mij is het Europees Kampioenschap outdoor in Berlijn deze zomer het belangrijkste om naar toe te werken maar ik wil wel altijd winnen, hier dus ook. Op de 60 meter kan ieder foutje worden afgestraft maar ik denk dat ik hier een redelijke 'okay' race heb gelopen."

Artiesteningang

Schippers keek niet alleen terug op de sfeer in Apeldoorn maar realiseerde zich ook dat het anders voor haar is geworden dan pakweg vier jaar terug, toen ze nog rustig in een hoekje kon zitten met haar boterhamzakje en naar de andere atleten kon kijken. "Dat mis ik best maar daar heb ik ook mee leren omgaan. Nu kom ik soms via de artiesteningang binnen maar zo kan ik mij wel het beste focussen op mijn wedstrijden."

Balans

Komende week maakt ze de oversteek naar het Schotse Glasgow waar ze dit weekend start. "De week er op is het WK in Birmingham, daar eerst maar de finale halen. Dan verder kijken naar de mogelijkheden. Ik heb geen gemakkelijk jaar gehad doordat ik de souplesse soms kwijt was en dat moet mijn sterkste punt blijven. Dat is een kwestie van de juiste balans vinden tussen kracht, power en ontspanning. Op die manier ga ik harder lopen en komen de resultaten." Die ontspanning hield ze op Nederlandse bodem in ieder geval goed vast. Haar aanwezigheid zorgde voor volle tribunes, het zou mooi zijn wanneer Schippers in juni bij de NK Outdoor op Maarschalkerweerd aan de start verschijnt.

Meer berichten

Shopbox