Foto: Paul Mosch

Kampong vrouwen pakken het zilver

  Sport

De vrouwen van Kampong hebben zaterdag in Rotterdam zilver behaald in de finale om de landstitel zaalhockey. In de finale was Laren te sterk. Ondanks een 1-0 voorsprong lukte het de ploeg van Santi Freixa niet de finale te winnen. Laren raakte op schot, de finale eindigde in 2-6. 

UTRECHT - Na een kans van Laren en een goede redding van keeper Heerbaart, kwam Kampong via  Margot van Hecking Colebrander op voorsprong. Na een klein kwartier maakte Laurien Leurink voor Laren gelijk uit een rebound gelijk. Later was het weer Leurink die Kampong op achterstand zette.
In de tweede helft was het Laren dat al snel richting het goud hockeyde. Weer was het oud-Kamponger Leurink die twee keer scoorde. Nadat ook de tweede strafcorner van Kampong niets opleverde en Lisette Korink voorlangs schoot, kwam Laren op 5-1. Maxime Kerstholt tikte de bal uit een voorzet beheerst binnen. Met amper twee minuten op de klok maakte Mabel Brands er 2-5 van. Laren had het laatste woord, Lisanne de Lange bepaalde de eindstand op 6-2.

Foto: Paul Mosch

Meer berichten