Logo stadsbladutrecht.nl


De prijzenkast van Jenna Ben Driss wordt steeds voller. Vorige week werd ze in het Italiaanse Carrara Wereldkampioene Kickboksen. Foto: Roberto Cancian
De prijzenkast van Jenna Ben Driss wordt steeds voller. Vorige week werd ze in het Italiaanse Carrara Wereldkampioene Kickboksen. Foto: Roberto Cancian (Foto: Roberto Cancian)

Nog geen tiener, maar wel al de beste

  Sport

Vorige week werd Jenna Ben Driss wereldkampioene Kickboksen in het Italiaanse Carrara. Daarnaast nam ze in de gewichtsklasse tot 26 kilogram ook nog eens de wereldtitel bij het Muay – thai mee naar het Utrechtse Kanaleneiland.

UTRECHT - Nu zit de 9-jarige Jenna weer gewoon in de schoolbanken op de Lukasschool. De complimenten, felicitaties en omhoog gestoken duimpjes vindt ze mooi maar maakt haar toch ook een klein beetje verlegen. Directrice Annelies zegt: "Na terugkomst uit Italië feliciteerde ik Jenna en vroeg haar hoe het was geweest. Dan is ze bescheiden en al snel vroeg ze of ze het schoolplein op mocht om tikkertje te doen. Mooi toch", zegt de directrice.

Inmiddels traint de pas afgelopen maand negen jaar geworden Jenna vijf keer in de week bij Team Suboxer in Nieuwegein bij trainers Robbert en Mustapha. "Na het halen van mijn zwemdiploma's A, B en C mocht ik een sport kiezen. Heel even heb ik aan jazzballet gedaan maar dat vond ik toch niet zo leuk. Toen ik zeven jaar was ben ik gaan kickboksen", legt Jenna uit. Muay – thai vindt ze eigenlijk nog leuker. "Dan mag je ook clinchen", zegt ze dan. Haar vader legt uit dat ze dan mag vasthouden en gooien. "Ze is goed met de knieën en in het werpen", zegt hij trots. Jenna is rechts maar heeft een goede trap met links. "Je moet richting de lever trappen", wijst ze aan.

Wanneer ze over haar sport praat, veranderen de pretoogjes in fanatieke oogjes. "Papa zegt altijd dat het een spelletje is, maar ik wil wel winnen. Met het toernooi in Italië moesten we een bescherming om ons middel, dat vond ik best lastig." Het weerhield haar niet van een nieuwe titel, de Nederlandse titel had ze al eerder in de wacht gesleept en als het aan Jenna ligt dan volgen er nog veel meer titels. Nu ligt de focus echter weer op school. Omdat ze een paar dagen verlof kreeg voor het Wereldkampioenschap, moest ze een spelling en taaltoets inhalen. "Dat heb ik al gedaan", zegt ze snel. "Een tien en een negen heb ik gehaald."

Het sluit goed aan bij de kenmerken van de Lukasschool waar structuur, inzet en plezier hoog in het vaandel staan. Het toernooi in Italië neemt niemand haar echter meer af. "Er was daar een hele mooie openingsceremonie en een toernooi met wel 2.000 kinderen. Mijn vriendinnen Nisrine en Ouiam hoorden dat ik het goed had gedaan en hen heb ik verteld over de wedstrijd." De hele school is echter op de hoogte wanneer Jenna weer het schoolplein op loopt. Conciërge Abdelmalek geeft haar de 'boks' en zegt dat ze het echt heeft verdiend. Salena, de 10-jarige zus van Jenna, beoefent dezelfde sport en komt 23 november aanstaande in de ring. Wie weet volgt de vierjarige Yanis later ook.

Meer berichten