Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Diederik Huisman Sport Communicatie

Vijf Utrechtse studenten winnen ploegentijdrit Red Bull Kop over Kop

  Sport

UTRECHT - Met een gemiddelde snelheid van 45 kilometer per uur heeft USWV de Domrenner uit Utrecht zondag de ploegentijdrit Red Bull Kop over Kop gewonnen. De vijf wielrenners reden het 100 kilometer parcours door Drenthe en Friesland in een tijd van 2 uur en 13 minuten. Daarmee waren zij de snelste van in totaal 189 teams en bijna 1000 renners die in Roden van start gingen.

Red Bull Kop over Kop is een 100 km ploegentijdrit, waarbij één renner start en tijdens de rit komen er steeds ploeggenoten bij. De kopmannen begonnen alleen vanuit Roden. In Bakkeveen kwamen na 22 kilometer de Stoempers erbij. Na 42km voegden de Klimmers zich in Appelscha bij het duo. In het dorp Een vergezelden de Meesterknechten hun team na 59 km. Uiteindelijk maakten in Zeijen de sprinters bij het 75km punt de teams compleet. Het gaat bij Red Bull Kop over Kop om een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel.

Team USWV de Domrenner uit Utrecht deed voor het eerst mee en pakten direct de winst. Kopman Thijs de Lange zegt: "Wij hadden geen idee wat we moesten verwachten. Het was heel tof, maar ook ontzettend zwaar. Onze tactiek was vrij simpel: we zien het wel…" De semiprof pakte de 100km, waar zijn ploeggenoten erg blij mee waren. "Thijs is veruit de sterkste renner, maar het is heerlijk dat je de kopman op een gegeven moment huilend in het wiel hebt. Thijs kapot rijden, dat was wel leuk." zegt, Matijn Straatsma, die zelf 40 kilometer fietste.

De studenten winnen met deze overwinning een trip naar Griekenland, waar ze een trainingskamp van SEG Racing Academy gaan bijwonen. Ze gaan in Griekenland tevens deelnemen aan een officiële wegwedstrijd en een klimtijdrit. "Wow! Nu is mijn moraal helemaal hoog om te trainen deze winter", zegt Fernand Cools, de Stoemper van het team.

In totaal namen bijna 1000 amateurrenners deel aan de tactische ploegentijdrit. Bij de dames won het team Jan van Arckel in 2 uur 32 minuten met een gemiddelde van 39 km/h.

Meer berichten

Shopbox