Logo stadsbladutrecht.nl


Zondag 15 oktober is De Heksenketel in Utrecht het decor voor een voorronde van het Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP)
Zondag 15 oktober is De Heksenketel in Utrecht het decor voor een voorronde van het Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP) (Foto: Persfoto)

Voorronde Nederlands Team Kampioenschap Poker in De Heksenketel

  Sport

UTRECHT - Zondag 15 oktober is De Heksenketel in Utrecht het decor voor een voorronde van het Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP). Dit seizoen worden er verspreid door heel Nederland ruim 55 voorrondes gespeeld. De beste 20 procent van de voorronde gaat door naar de halve finales. Uiteindelijk wordt in de grote finale gestreden voor de titel 'Beste Pokerteam van Nederland'. Ook in Utrecht en omstreken kan iedere pokerliefhebber zich met een team inschrijven en zich misschien wel kronen tot Nederlands Kampioen.

De Heksenketel wordt omgetoverd tot een ware pokerroom waarin de deelnemers in de eerste plaats strijden om het beste pokerteam van Utrecht te worden. Het winnende team mag dan een jaar lang deze titel dragen. Daarnaast maken ze ook nog kans om kampioen van Nederland te worden. "Dit is het enige pokerkampioenschap voor teams in Nederland en het mooie er aan is dat het zeer toegankelijk is voor de vele amateurpokeraars die ons land rijk is", zegt Mathijs Jonkers, organisator van het Kampioenschap.

Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website www.onkpoker.nl inschrijven. Het kost een team van vier spelers 12,50 euro per persoon om mee te doen. Pokeraars hebben ook de mogelijkheid om een seizoenkaart te bestellen. Zij mogen dan onbeperkt meedoen aan de voorrondes door heel Nederland. Pokeraars kunnen zelf een team van vier spelers samenstellen en zich aanmelden.

"Om mee te doen hoef je geen poker koning te zijn. Waar sommige deelnemers al sinds jaar en dag pokeren, spelen anderen het spelletje hier pas voor het eerst. Het NTKP is een evenement dat voor iedereen toegankelijk is. Ondanks de laagdrempeligheid van het Team Kampioenschap, steekt het zeer professioneel in elkaar. De aanwezige toernooidirecteur en aankleding van de ruimte met professionele pokertafels geeft de spelers echt het gevoel dat ze aan een professioneel toernooi in een casino deelnemen."
"Er wordt niet om geld gespeeld, maar puur om de eer." De voorronde in Utrecht begint om 14:00 uur.

Meer berichten

Shopbox