Logo stadsbladutrecht.nl


Ruim 10.000 lopers maken van de 67ste editie van de Singelloop is een prachtig loopfeest in de Utrechtse binnenstad, Benard Kimeli pakt de winst. Foto: Bart Hoogveld
Ruim 10.000 lopers maken van de 67ste editie van de Singelloop is een prachtig loopfeest in de Utrechtse binnenstad, Benard Kimeli pakt de winst. Foto: Bart Hoogveld (Foto: Bart Hoogveld)

Succesvolle Singelloop door Utrecht

  Sport

De 67ste editie van de Singelloop Utrecht is een prachtige overwinning geworden voor Benard Kimeli. De 22-jarige Keniaanse atleet finishte in droge weersomstandigheden in 27 minuten en 57 seconden voor zijn concurrenten die onder andere bestonden uit de huidig wereldrecordhouder Leonard Komon.

UTRECHT - Voor Leonard Komon was het een mooi weerzien met de stad waar hij zeven jaar geleden een wereldrecord liep die nog steeds staat. Ruim 10.000 lopers tekende voor een groots loopfeest in de prachtige Utrechtse binnenstad.

Benard Kimeli was na afloop dol enthousiast over zijn overwinning: "Geweldig om hier te winst te pakken! Samen met en in de stad waar Leonard Komon zeven jaar geleden het wereldrecord liep. De start op de Maliebaan zal ik niet snel vergeten, wat een sfeer! Ook langs de route veel publiek. De wind was fors vandaag, dat maakt een snelle tijd helaas lastig. Utrecht is een mooie stad om te lopen."

De Singelloop Utrecht genoot dit jaar een ongekende populariteit. Iedereen wilde door het Wilhelminapark en de Maliebaan lopen. Ruim 10.000 lopers schreven zich in en de afstanden Singelloop 10 en 5 kilometer waren voortijdig uitverkocht.

Na afloop speelt er in het Wilhelminapark een band en is het volop nagenieten door alle lopers en bezoekers. De winnaars ontvangen een luid applaus. "Dit maakt de Singelloop Utrecht tot zo'n mooi evenement", aldus de organisatie.

Volgend jaar is de 68ste editie van de Singelloop Utrecht op zondag 7 oktober 2018.

Meer berichten

Shopbox