Logo stadsbladutrecht.nl


Wereldrecordhouder Leonard Patrick Komon uit Kenia schreef zeven jaar geleden geschiedenis op de befaamde Maliebaan door de 10 kilometer in een recordtijd van 26 minuten en 44 seconden te lopen.
Wereldrecordhouder Leonard Patrick Komon uit Kenia schreef zeven jaar geleden geschiedenis op de befaamde Maliebaan door de 10 kilometer in een recordtijd van 26 minuten en 44 seconden te lopen. (Foto: Singelloop)

Topduel tussen wereldrecordhouders tijdens Utrechtse Singelloop

  Sport

De Singelloop Utrecht, die wordt gehouden op zondag 1 oktober, heeft voor de 67ste editie twee wereldlopers aan zich weten te binden. Wereldrecordhouder Leonard Patrick Komon neemt het op tegen de houder van de huidige wereldseizoentijd op de 10 kilometer, Benard Kimeli.

UTRECHT - Wereldrecordhouder Leonard Patrick Komon uit Kenia schreef zeven jaar geleden geschiedenis op de befaamde Maliebaan door de 10 kilometer in een recordtijd van 26 minuten en 44 seconden te lopen. Een tijd die nog altijd onovertroffen is. De 29-jarige Komon wil dit jaar in Utrecht op zijn favoriete parcours opnieuw een spraakmakende tijd neerzetten en neemt het op tegen Benard Kimeli.

Wereldseizoentijd

De 22-jarige atleet uit Kenia liep eerder dit jaar in Paderborn, Duitsland, 10 kilometer in de razendsnelle tijd van 27 minuten en 18 seconden, de huidige wereldseizoentijd. De organisatie van de Singelloop Utrecht presenteert daarmee een prachtig affiche.

Prachtig affiche

Leonard Komon koestert warme herinneringen aan zijn deelnames in Utrecht. Onder aanmoediging van duizenden toeschouwers liep de destijds 22-jarige atleet een absolute wereldtijd die nog altijd fier overeind staat. Komon zal op de toppen van zijn kunnen moeten lopen in het duel met Bernard Kimeli. De Keniaanse atleet verkeert in topvorm en liep in april van dit jaar zijn snelste 10 kilometer ooit, 27 minuten en 18 seconden. Goed voor een notering in de top-10 aller tijden.

Roemrijke historie

De Singelloop Utrecht kent een prachtige historie met internationale toptijden. Het parcours langs de Utrechtse singels staat maar liefst tweemaal genoteerd in de lijst met snelste 10 kilometer tijden ter wereld. Atleten van over de hele wereld komen graag naar Utrecht om te genieten van de entourage en een snelle tijd te lopen. Na jaren van relatieve droogte staat de Singelloop Utrecht sinds 2015 weer hoog genoteerd op de internationale atletiekkalender. Abraham Cheroben liep de 10 kilometer in 27 minuten 35 seconden, goed voor de tweede snelste seizoentijd.

Oudste stratenloop van Nederland

De Singelloop Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland met het snelste 10 kilometer parcours ter wereld. De start is op de befaamde Maliebaan en de finish in het monumentale Wilhelminapark. 10.000 enthousiaste lopers doen mee aan de Singelloop 10, 5 en de Chiquita Kidsruns van 2 en 1 kilometer.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via:

www.singellooputrecht.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox