Logo stadsbladutrecht.nl


De routekaart van de wedstrijd van zondag.
De routekaart van de wedstrijd van zondag. (Foto: Eigen foto)

Wielerklassieker

  Sport

In het weekend van 26 en 27 augustus wordt de wielerklassieker de Ronde van Midden-Nederland gereden. Op zaterdagmiddag 26 augustus rijden de wielerteams een ploegentijdrit vanuit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het hele peloton rijdt op zondag de wegwedstrijd van 200 kilometer vanuit Businesspark Papendorp in Utrecht, waar ook de finish is rond 16.00 uur.

UTRECHT - Voor het derde jaar op rij doen Europese en Nederlandse topteams mee aan de ploegentijdrit, een bijzondere discipline in het wielrennen. Start- en finishlocatie is zaterdag 26 augustus op de Leersumsestraatweg – N225 ter hoogte van de weg-kruising Ruiterberg. Vanaf 11.00 uur verzamelen de teams zich rond het parcours. Het eerste team start om 15.00 uur en het laatste team finisht om 17.45 uur. De teams starten om de drie minuten voor een tijdrit over bijna 26 kilometer. Ieder team rijdt twee ronden van zo'n 13 kilometer.

Business Park Papendorp in Utrecht is op zondag 27 augustus het middelpunt van de 61e Ronde van Midden-Nederland. Wederom staat een sterk deelnemersveld aan de start met de opleidingsploegen van Team Sunweb en Team NL Lotto Jumbo. Daarnaast verschijnen ook ploegen als Metec-TKH CT, Babydump, SEG Racing Academy en Delta Cycling aan de start.

Uit het buitenland komen wielerploegen uit België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken en Engeland naar Utrecht.

Vanaf 10.00 uur verzamelen de teams zich op de Orteliuslaan in Utrecht op Business Park Papendorp; dé gelegenheid om de wielrenners van dichtbij te bewonderen. Van 11.00 tot 11.45 uur is de ploegenpresentatie met daarna de huldiging van de winnaar van de ploegentijdrit die op zaterdag in Leersum en omgeving wordt verreden. De start van de meer dan 200 kilometer lange wedstrijd is om 12.00 uur op de Orteliuslaan.

Het peloton rijdt door Utrecht-Oost naar de Utrechtse Heuvelrug en de Lekdijk. De tussensprints zijn bij de Pyramide van Austerlitz, op de Amerongse Berg en de Grebbeberg. Het peloton passeert de Grebbeberg in Rhenen tweemaal tijdens de wedstrijd. Na een passage op start en finish (waar ook bonificatieseconden te winnen zijn) rond 16.10 uur en een lokale lus door Nieuwegein en De Meern finishen de renners omstreeks 16.30 uur op Business Park Papendorp.

De huldigingen vinden aansluitend plaats.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox