Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Johan Morgenstond

Oranjevrouwen krijgen huldiging in Utrecht

  Sport

UTRECHT - De Oranjeleeuwinnen krijgen maandagavond een huldiging in park Lepelenburg in Utrecht nadat ze Europees kampioen voetbal zijn geworden. Zondag versloeg Oranje tegenstander Denemarken met 4-2 in een uitverkochte Grolsch Veste in Enschede.

De Oranjevrouwen gaan per boot naar het Utrechtse park Lepelenburg voor de huldiging. De kersverse kampioenen stappen maandag in Utrecht bij Sterrenwacht op een boot. Deze vaart over de Stadsbuitengracht naar Lepelenburg. Daarna vindt de huldiging plaats. In het park is plaats voor ongeveer 12.000 fans. Als het te druk wordt, gaat het park dicht.

Live op tv

In park Lepelenburg in Utrecht worden de Europese kampioenen op het podium gepresenteerd aan het trouwe Oranjepubliek. De huldiging is van 18.00 tot 20.30 uur en wordt live op tv uitgezonden. De Oranjevrouwen worden om 19.20 uur gehuldigd. 

Verkeer

Bezoekers van buiten de stad worden door de gemeente Utrecht opgeroepen om met het openbaar vervoer te komen. Lepelenburg in Utrecht is zelf afgesloten voor verkeerd. Daarnaast is er weinig parkeergelegenheid in de buurt. Kom je toch met de auto en zoek je een parkeerplek in Utrecht? Raadpleeg dan even dit artikel op www.indebuurt.nl/utrecht voor parkeertips: https://indebuurt.nl/utrecht/nieuws/verkeer/alles-wat-je-wilt-weten-over-parkeren-in-utrecht~35089/

Utrecht

Utrecht was de voorbije weken tijdens het EK een van de zeven speelsteden in Nederland. De Oranjeleeuwinnen begonnen het toernooi op zondag 16 juli in Utrecht met een 1-0 zege op Noorwegen.

Reageer als eerste
Meer berichten