Foto: DWARS Utrecht

Jonge Statenkandidaten schrijven rap-ode aan Utrecht

  Politiek

Woensdag 20 maart staan de Provinciale Statenverkiezingen op het programma. Twee jonge Statenkandidaten schrijven een rap-ode aan Utrecht.

UTRECHT - Veel partijen hebben moeite met het aanspreken van jongeren voor deze verkiezingen. Twee Statenkandidaten voor GroenLinks Provincie Utrecht, Jens Bosman (16) en Stijn Rombouts (25), respectievelijk nummer 16 en 32 op de lijst, proberen de provincie wat meer glans te geven met hun Utrechtse versie van "Het Land Van" van Lange Frans en Baas B - gewijzigd naar "De Streek Van", van Lange Sjans en Jens B.

De Provinciale Statenverkiezingen kampen vaak met een lage opkomst, en zeker onder jongeren is het animo om te gaan stemmen niet groot. Bosman: "Veel jongeren weten niet waar de provincie over gaat. Vaak hebben mensen ook niet zo'n groot gevoel bij de provincie Utrecht. Met dit nummer proberen we mensen wat dichterbij elkaar te brengen, en tegelijkertijd de belangrijkste thema's van de provincie aan te stippen."

Rombouts: "Het belangrijkste is dat mensen gaan stemmen op 20 maart en van zich laten horen. Hopelijk helpt dit nummer om wat meer aandacht te geven aan de verkiezingen. Uiteindelijk gaat het om de directe omgeving van heel veel studenten en andere jongeren, hier in de provincie."

Het nummer is vanaf 13 maart 2019 11:00 te beluisteren via deze link en andere sociale mediakanalen van DWARS Utrecht, de lokale jongerenafdeling van GroenLinks.


Voor het linkje naar de Facebook-upload klik je hier

 

Meer berichten