Jonge Democraten: actie voor xtc

  Politiek

UTRECHT - De Jonge Democraten Utrecht, de jongerenpartij van D66, organiseren een actie om aandacht te vestigen op de legalisatie van xtc. Tijdens deze actie zal er 'xtc' uitgedeeld worden in het centrum van Utrecht. 

Bloys Sebregts, de voorzitter van de Jonge Democraten Utrecht, vindt dat de discussie nu gevoerd moet worden. 'Door xtc te legaliseren kan het product veilig geproduceerd worden en kan er voorlichting gegeven worden. In een vrij land mogen mensen zelf de keuze maken om xtc te gebruiken. Als we xtc legaliseren kunnen mensen ook voorlichting krijgen en begeleid worden in deze keuzes.'

De Jonge Democraten pleiten al meerdere jaren voor de legalisatie van xtc. Ook de grote hoeveelheden van gedumpt drugsafval spelen hierbij een rol. 'Door xtc te legaliseren hoeft er geen drugsafval meer gedumpt te worden. Dit zal een positieve impact hebben op mens en milieu.'

Met deze actie hoopt de politieke jongerenorganisatie de xtc-legalisatie uit de taboesfeer te halen. 'Meer dan een half miljoen Nederlanders hebben wel eens xtc gebruikt. Nu is de drugs nog illegaal en moet het gehaald worden bij straatdealers. Verbieden van xtc heeft dus niet geholpen en zorgt alleen voor meer criminaliteit'.

De actie zal plaatsvinden op zaterdag 16 maart, van 11 tot 12 uur 's ochtends. De jongeren zullen voorbijgangers informeren over de voordelen die het legaliseren van xtc met zich meebrengt. Ze delen daarbij nep-xtc-pillen uit. 

Bestuurslid Pers Politiek

Jonge Democraten Utrecht
T: +31 (0)6 29 46 68 63
E: politiek.utrecht@jd.nl

E: pers.utrecht@jd.nl
W: www.utrecht.jongedemocraten.nl

Meer berichten