Beheer Uithoflijn naar provincie Utrecht

  Politiek

UTRECHT - Het beheer van de Uithoflijn tussen de Adama van Scheltema baan en de P+R Utrecht Science Park is in handen gegaan van het trambedrijf van de provincie Utrecht. Deze overdracht stelt de provincie in staat om alle voorbereidende maatregelen te treffen voor het onderhoud aan de nieuwe lijn voordat trams gaan rijden met reizigers.

Om de trambaan gereed te maken voor ingebruikname is het merendeel van de nieuwe lijn vanaf nu toegankelijk voor de provinciale tram beheerders, inspecteurs evenals de onderhoudsploeg en storingsdienst van Strukton Rail die door de provincie Utrecht wordt ingezet.


Overdracht naar provincie Utrecht

De trambaan moet in goede conditie blijven tijdens de testritten die vanaf eind februari van start gaan met de nieuwe trams. Daarom hebben de provincie en gemeente Utrecht besloten om het onderhoud van de Uithoflijn op tijd over te dragen aan de het provinciale trambedrijf. De tramlijn in het stationsgebied bij Utrecht CS is overigens momenteel nog bouwterrein en zal in maart worden overgedragen aan de provincie.


Met de overdracht gaat niet alleen de dagelijkse zorg voor de trambaan over naar de provincie Utrecht maar ook het beheer van alle objecten, zoals het rangeerterrein bij P+R Utrecht Science Park en de onderstations die stroom leveren aan de trams. Als beheerder is de provincie Utrecht vanaf nu de aangewezen instantie voor de veiligheid van de tramlijn. Ook voor vergunningen die nodig zijn voor werkzaamheden in de buurt van de trambaan is de provincie Utrecht het loket geworden.


Samenwerking met projectorganisatie

Om op tijd gesteld te staan voor de ingebruikname van de nieuwe lijn wordt de samenwerking met de projectorganisatie Uithoflijn geïntensiveerd. Het trambedrijf van de provincie is nauw betrokken bij de voorbereidingen op de laatste serie testritten met de nieuwe trams op de Uithoflijn en de afronding van resterende werkzaamheden aan de tramlijn.

Meer berichten