Provincie Utrecht wil zeven snelfietsroutes realiseren

  Politiek

UTRECHT - Provincie Utrecht wil, samen met gemeenten, zeven snelfietsroutes realiseren. Daarmee wil zij het fietsgebruik stimuleren, óók voor woon-werkverkeer en langere afstanden. Zo wil ze de topregio Utrecht bereikbaar en leefbaar helpen houden. Een nieuwe raad gaat de provincie Utrecht daarbij adviseren. Daarin zitten vertegenwoordigers van kennis- en belangenorganisaties op fietsgebied.
Vorig jaar hebben de Provinciale Staten het Mobiliteitsprogramma 2019-2023 vastgesteld. Daarin staan de zeven snelfietsroutes die de provincie wil realiseren:
1. Utrecht-Zeist-Bunnik-Utrechtse Heuvelrug-Rhenen-Veenendaal
2.Utrecht-De Bilt-Zeist-Soest-Amersfoort (De Stijl)
3.Utrecht-Woerden
4.Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein
5.Amersfoort-Soest-Baarn-Hilversum
6.Amersfoort-Bunschoten-Spakenburg
7.Amersfoort-Leusden-Woudenberg-Scherpenzeel-Veenendaal

Gedeputeerde Dennis Straat is blij met de nieuwe adviesraad: "Wij hebben hoge ambities met de snelfietsroutes. Ze zullen helpen om meer mensen op de fiets te krijgen en van de fiets een volwaardige vervoersmiddel voor woon-werkverkeer te maken. Ook op langere afstanden. De provincie neemt het voortouw bij de ontwikkeling van de snelfietsroutes, maar ze kan het zeker niet alleen. We hebben de steun van de gemeenten nodig, maar ook de kennis en kunde van andere belangrijke partners."

Meer berichten