'Denk goed na bij plaatsing Nieuwe Zandpad'

  Politiek

UTRECHT- Plannen voor een Nieuw Zandpad zijn in de maak, waarbij deze prostitutiezone in Overvecht terecht kan komen. Bewoners in Overvecht zijn fel tegen deze nieuwe prostitutiezone in hun wijk en zijn een petitie gestart. De gemeente Utrecht wil desondanks het Nieuwe Zandpad in Overvecht plaatsen. Jonge Democraten Utrecht is voor de legalisering en decriminalisering van prostitutie, maar pleit voor een doordachte plaatsing van het Nieuwe Zandpad.

Vanuit de gemeente worden plannen gemaakt om een veilige en 'schone' prostitutiezone te ontwikkelen. Mensen-, drugs- en wapenhandel moet hierbij weg uit deze zone. Toezicht vanuit de gemeente is hierbij van essentieel belang. Bij de creatie van het Nieuwe Zandpad stuit de gemeente op een aantal problemen: ontwikkelaars zijn terughoudend en de vastgoedsector weet te weinig over de creatie van een prostitutiezone.

Het Nieuwe Zandpad gaat vermoedelijk in Overvecht geplaatst worden. Verschillende bewoners hebben inmiddels hun bezwaren geuit tegen een prostitutiezone in Overvecht en zijn een petitie gestart. Een prostitutiezone zou niet in de armste wijk van Utrecht moeten komen, aangezien deze zone de criminaliteit in de wijk kan aanwakkeren. Verder zou de naam van de wijk minder goed worden door een nieuwe prostitutiezone. Jonge Democraten Utrecht vindt legalisering en decriminalisering van prostitutie belangrijk. Een doordachte plaatsing van de prostitutiezone is van belang.

Meer berichten