De tram tijdens een testrit overdag, een beeld dat mensen de komende tijd steeds vaker zullen zien. Foto: Projectorg. Uithoflijn
De tram tijdens een testrit overdag, een beeld dat mensen de komende tijd steeds vaker zullen zien. Foto: Projectorg. Uithoflijn (Foto: Jorick Straatman)

Proefrijden tramdienst-regeling komt eraan

  Politiek

UTRECHT - Wethouder Van Hooijdonk zei het nog zo trots tijdens de spoeddebatten in december: in februari zullen mensen echt trams zien rijden. Is het al zover? Nee dus, leert navraag bij de Projectorganisatie Uithoflijn (POU), het is licht vertraagd. maar zo snel als mogelijk in de tweede helft van februari, uiterlijk begin maart, gaat het zeker gebeuren, zegt woordvoerder Diane Marbus van POU. Dan kunnen mensen tweemaal per half uur een tram voorbij zien komen. Stap-voor-stap wordt de frequentie dan opgevoerd tot het niveau van de geplande dienstregeling, waarvan de haalbaarheid getest moet worden. tevens worden de chauffeurs vertrouwd gemaakt met tram en baan, ook bij moeilijke situaties als met takken op de rails. Op delen waar ook bussen rijden, zal vooral in vakanties worden getest. Intussen is met het voltooien van de aanpassingen aan de rails bij Vaartsche Rijn de infrastructuur zo goed als gereed. Het aantal geleverde tramstellen staat inmiddels op 19, de overige van de bestelde 27 volgen met een frequentie van ruwweg één per maand. Dit betekent dat de grootste vertragingsbronnen voorbij zijn. Wethouder Van Hooijdonk wacht nog wel een raadsdebat over de betalingen aan de aannemer. Dat is wegens het nog niet beschikbaar zijn van alle stukken uitgesteld.

Door Paul Hustinx

Meer berichten