Politiek nieuws: Pand bekend, Hoogt mag plannen verder uitwerken

  Politiek

Utrecht - Even was het onzeker voor filmtheater 't Hoogt. Het oude pand was reeds verlaten, maar een nieuw onderkomen op Werkspoor was nog niet rond en ook de toekomstige subsidie stond nog niet vast. Inmiddels is er het een en ander gebeurd. Door samenwerking met de organisatie Erfgoed Werkspoor Utrecht (EWU) is het pand van Central Studio's aan de Gietijzerstraat verworven. EWU en gemeente hadden 't Hoogt en een aantal beoogde samenwerkingspartners al gevraagd een samenhangend concept te ontwikkelen voor dit pand. Dat is nu goedgekeurd in die zin dat een adviescommissie positief heeft geoordeeld over verdere subsidie voor 't Hoogt in de overgangsfase.

De volgende opdracht is nu het uitgedacht concept uit te werken in een concreet businessmodel. "Nu gaan we rekenen", zegt Hoogtdirecteur Rianne Brouwers. Er lag een opzet van hoe het zou kunnen worden, maar nu een volgende horde is genomen is het zaak om na te gaan wat deze ideeën betekenen voor de aantallen vierkante meters, de huurprijs en de investeringen. Voor de zomer wil Brouwers de business case, uit te werken met samenwerkingspartners Nederlands Film Festival, Fotodok en de Media Maakruimte, kunnen voorleggen aan de gemeente.

Wanneer het nieuwe Podium voor Beeldcultuur opengaat, staat nog niet vast, maar de inzet is najaar 2020. In de nieuwe instelling moeten bezoekers zich onder het motto 'kijken, leren en maken' vanuit vele verschillende invalshoeken met film- en beeldcultuur kunnen bezighouden.

Door Paul Hustinx

Meer berichten