Geen levendige plint Catharijnesingel

  Politiek

UTRECHT - Het is niet mogelijk om aan de zijkant van de MediaMarkt, langs de Catharijnesingel alsnog een echt levendige plint te realiseren, zoals verschillende raadsfracties wilden. Het college antwoordt op hun vragen dat 'functionele eisen' dit hier niet mogelijk maken. In het verleden is immers afgesproken dat hier een volledig afsluitbaar inpandig expeditiehof voor de MediaMarkt moet komen omdat bevoorrading vanaf de straat niet is toegestaan. Dit heeft tot gevolg dat er aan de straatzijde een lange hoge dichte 'garagedeur' moet komen. Ernaast komen echter wel glazen ramen en deuren rond de entrees naar de bovengelegen winkels en kantoren. 'In de context en complexiteit van een centrumwinkelgebied' was er niets anders mogelijk op deze plek, stelt het college. Ter compensatie is er wel extra aandacht besteed aan de vormgeving van de sluitdeur. Het college vindt plintverlevendiging hier overigens niet zo noodzakelijk omdat het vooral een fietsroute betreft en geen looproute. VVD'er André van Schie, één van de vragenstellers, is het hier niet mee eens. "We willen juist dat er wel gelopen wordt." Die toegangsdeur had volgens hem best een eindje verplaatst kunnen worden, dan was er nog ruimte over voor een levendige plint. Hij verwijt College en Klépierre het contract over de expeditieruimte te hebben gesloten zonder raadpleging van de raad. Daardoor kan er nu weinig meer, vreest hij. "Waarom we hier zo pissig over zijn, is dat het raakt aan de kern van de opgave van het stationsgebied, het aantrekkelijker maken van de begane grond, zodat er een alternatief is voor de looproute door Hoog Catharijne."

Door Paul Hustinx

Meer berichten