Utrechtse jongeren voelen Statenleden aan de tand

  Politiek

UTRECHT - Op vrijdag 9 november zetten 40 Utrechtse jongeren 'hun' politici op scherp tijdens het Provinciaal Jeugddebat Utrecht. In het provinciehuis te Utrecht gaan de jongeren in debat met verschillende Statenleden. Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd die doorgaan naar het 24e Nationaal Jeugddebat in april 2019 in de Tweede Kamer. Het Provinciaal Jeugddebat Utrecht wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met provincie Utrecht. 

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. De jonge debaters confronteren tijdens het Jeugddebat verschillende Statenleden.

Statenleden tijdens het Provinciaal Jeugddebat Utrecht zijn Mieke Hoek (50PLUS), Elly Broere (PVV), Truke Noordenbos (SP)  en Tineke Koelewijn (CDA). Laatstgenoemde zal het debat voorzitten. 

De onderwerpen waar zij over in debat gaan zijn: Jongeren & provinciale politiek, Scholing & werkgelegenheid, Woningtekort en natuurbehoud, Veiligheid & dierenwelzijn. Het openingswoord wordt gedaan door Dennis Straat, gedeputeerde. Jongeren uit de volgende dorpen/steden doen mee aan het Nationaal Jeugddebat Utrecht: Culemborg, Zeist, Utrecht, Nieuwegein, Amersfoort.

Niet alleen de jongeren uit Utrecht laten hun stem horen. NJR organiseert ook in alle andere provincies debatten. Door mee te doen aan het Jeugddebat in de provincie maken jongeren kans op deelname aan het 24e Nationaal Jeugddebat in Den Haag, dat in april 2019 plaatsvindt in de Tweede Kamer. Tijdens dit debat zullen de geselecteerde jongeren uit iedere provincie, in totaal zo'n 150 jongeren, in debat gaan met Kamerleden, staatssecretarissen en ministers. 

NJR

NJR is de springplank van de nieuwe generatie. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld. (www.njr.nl en www.jeugddebat.nl)
 

Meer berichten