Plannen voor budgethotel aan de Helling in Rotsoord

  Politiek

UTRECHT - Het college heeft ingestemd met een plan van ontwikkelaar Moxy voor een budgethotel met 172 kamers aan de Helling in Rotsoord, tussen het politiebureau en de Vaartsche Rijn. Het plan gaat nu naar de gemeenteraad voor besluitvorming.

"Vanuit het centrum komen mensen vaak via deze straat naar Rotsoord, om een hapje te eten, wat te drinken of om naar een concert te gaan", zegt wethouder Klaas Verschuure (ruimtelijke ontwikkeling). "Deze plek verdient het een mooie entree te worden voor het hele gebied."

Ontwikkelaar Moxy richt zich voornamelijk op jongeren en biedt luxe en betaalbare hotelkamers aan. De hotelgebouwen van Moxy bestaan uit een modulair systeem van hout en kan daardoor relatief snel worden gebouwd. Na de hoofdstad wordt Utrecht de tweede Nederlandse stad waar Moxy een hotel ontwikkelt.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning lagen ter inzage van 18 mei tot en met 28 juni. Er zijn negen zienswijzen ingediend, die in het vaststellingsrapport van een reactie zijn voorzien. De zienswijzen hebben in hoofdlijnen betrekking op de horecacategorie, de maximale bouwhoogte en de effecten voor zon, uitzicht en privacy. Naar aanleiding van zienswijzen is het plan op een aantal onderdelen aangepast.

Rotsoord is een gebied met een unieke industriële historie, dat in het verlengde van de binnenstad ligt. De vestiging van een hotel is een aanvulling op het gebied.

Meer berichten